Antje Monteiro wordt Donna in MAMMA MIA!

Vanaf september te zien in het Beatrix Theater Utrecht

De eerste hoofdrolspeelster van de feel-good musical MAMMA MIA! is bekend. Antje Monteiro is vanaf september te zien in de rol van Donna in het Beatrix Theater in Utrecht.
Albert Verlinde, producent en algemeen directeur Stage Entertainment Nederland: “Met Antje hebben we de perfecte Donna gevonden. De rol van Donna is een warme persoonlijkheid die fantastisch de hits van ABBA moet kunnen vertolken en daarnaast natuurlijk ook moet kunnen acteren. Antje heeft met haar jarenlange carrière bewezen dat ze Donna is, tijdens de audities had zij de X-factor! Daarnaast hebben Antje en Donna meer overeenkomsten zoals een dochter die in het huwelijk gaat treden. Ik heb veel vertrouwen dat Antje straks de rol op haar eigen manier gaat neerzetten en iedereen meeneemt in het verhaal.” MAMMA MIA! met alle bekende ABBA hits als; ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en uiteraard ‘Mamma Mia’ is vanaf 6 september 2018 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht en gaat op 23 september in première, meer informatie: www.mammamia.nl.
 
Antje Monteiro: “Ik ben ongelooflijk blij dat ik de rol van Donna mag gaan spelen. Deze rol staat al zo lang bovenaan op mijn bucketlist en heb dan ook hard gewerkt om de rol eigen te maken voor de audities. Toen ik het verlossende telefoontje van Albert Verlinde kreeg dat ik het was geworden schoot ik letterlijk in tranen dat ik dit nu mag gaan doen. MAMMA MIA! is zo een feest, ik kijk er nu al naar uit om al die hits te mogen zingen en die geweldige energie in de zaal te voelen.”
 
Antje Monteiro
Antje Monteiro heeft al vele rollen op haar naam staan. Ze startte haar carrière in de theaterproductie Jeans. Speelde diverse hoofdrollen in onder anderen Aida, Sesamstraat Live, Cats, Crazy Shopping en We Will Rock You. Afgelopen drie seizoenen was Antje te zien als Lydia in de producties Opvliegers 1, Opvliegers 2 en Opvliegers 3. Ook presenteerde Antje diverse programma’s waaronder het succesvolle muziekprogramma KRO’s Het Gevoel Van… Naast zingen en presenteren heeft Antje een eigen bedrijf, Ram Entertainment. Antje bedenkt, verkoopt en produceert TV formats. O.a. de documentaire 100% Antje voor RTV Utrecht en de RTL4 hit Gypsy Girls. Dit jaar heeft Ram Entertainment in samenwerking met KPN en Ziggo een nieuw platform geproduceerd genaamd Fit at Home.
 
 
Verhaal MAMMA MIA!
De wereldwijde hitmusical MAMMA MIA! is dé feel-good show van het nieuwe theaterseizoen. MAMMA MIA! combineert ABBA’s grootste hits met een energiek en komisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna en haar dochter Sophie. Sophie staat op het punt te trouwen terwijl haar moeder met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie die op haar bruiloft door haar echte vader wil worden weggegeven, probeert uit de vinden wie van de drie mannen dat is. Donna’s beste vriendinnen van vroeger komen voor de bruiloft naar het eiland om herinneringen op te halen aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s.
 
MAMMA MIA! wereldwijd
MAMMA MIA! beleefde 19 jaar geleden haar wereldpremière op London’s West End, waar de show nog steeds te zien is. Inmiddels heeft de musical al 60 miljoen bezoekers getrokken en is deze uitgevoerd in 16 verschillende talen. In 2008 ging de filmversie van MAMMA MIA! The Movie in première en aankomende zomer verschijnt het vervolg MAMMA MIA! Here we go again. Volgend seizoen viert MAMMA MIA! de musical de 20e verjaardag in het Londense West End.
 
MAMMA MIA! wordt in Nederland geproduceerd door Stage Entertainment Nederland in de Nederlandse taal en in samenwerking met Judy Cramer, Richard East en Björn Ulveaus namens Littlestar en Universal. Met de muziek en teksten van ABBA-leden Benny Andersson & Björn Ulvaeus, MAMMA MIA! is geschreven door Catherina Johnson, geregiseerd door Phyllida Lloyd en de choreografie is van Anthony van Laast. Het decor is ontworpen door Mark Thompson, met lichtontwerp van Howard Harrison en geluidsontwerp van Andrew Bruce & Bobby Aitken. De arrangementen zijn geschreven door Martin Koch die tevens verantwoordelijk is voor de muzikale supervisie.
 
Video: Albert Verlinde belt Antje Monteiro met nieuws
Downloadlink: https://tinyurl.com/y8aglcvy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.