Anne-Marie Jung schrijft met Alex Klaasen haar eerste soloshow: ‘De Exoot’

Anne-Marie Jung schrijft met Alex Klaasen haar eerste soloshow: ‘De Exoot’

Anne-Marie Jung schrijft, samen met onder anderen Alex Klaasen, Niek Barendsen en Jurrian van Dongen, De Exoot; haar eerste solovoorstelling. Vanaf oktober 2016 tot en met februari 2017 is de cabaretvoorstelling van de veelzijdige actrice en zangeres in de Nederlandse theaters te zien. Absurde en hilarische sketches worden afgewisseld met prachtige songs. De première is op 31 oktober in de Leidse Schouwburg.

 

Alex Klaasen: “Ik ben al dol op Anne-Marie sinds we samen op de kleinkunstacademie zaten. Haar absurdistische humor en talent viel toen al op. Iedereen wist: Anne-Marie komt ooit met haar eigen soloprogramma.  En nu is het dan eindelijk zover. Zij bedenkt en geeft mij input, ik werk haar gedachtes uit en zij schaaft het weer bij. Het wordt een inkijkje in haar exotische, vervreemdende kijk op de wereld.”

 

De Exoot

In De Exoot komen archetypes voorbij die we kennen en herkennen maar nooit eerder zo zagen. Zo leren we Ivanka kennen, de obsessieve dame uit de showbizzwereld die lijdt aan OCD en zich uiteraard inzet voor het onvermijdelijke goeie doel. “Ik ben gestopt met de ‘Stichting voor kinderen zonder hoofd’; ik wil mensen toch in de ogen kunnen kijken.’ Ook laat Anne-Marie de zelfbenoemde trendwatching influential Anne-Rachel zien: “Ik ben natuurlijk wel in mijn eentje het gezicht achter mijn imago, maar heb wel een heel professioneel diehard team achter en onder mij staan.” En we zien een Rotterdamse taxichauffeur die verliefd wordt op de stem van een 92-jarige dame op zijn achterbank. De voorstelling wordt geproduceerd door De Rode Boksbal, de productiemaatschappij van Bastiaan Ragas. Gijs de Lange is verantwoordelijk voor de regie.

 

Anne-Marie Jung

Anne-Marie heeft verschillende theatervoorstellingen, films en tv-series op haar naam staan. Ze speelde vorig theaterseizoen in We Want More en eerder was zij te zien, naast Bastiaan Ragas, in Zij is de Baas en Maar Je Krijgt Er Wel Heel Veel Voor Terug. Ze speelde in de musicals Sunday in the Park with George en Petticoat en in verschillende films en televisie-series als: Het Klokhuis, Goedenavond Dames en Heren, Rokjesdag, Hallo Bungalow en Kenau. Anne-Marie was De Mol in de tv-serie Wie is de Mol (2012) en stond als leading lady naast André van Duin in zijn shows.

www.derodeboksbal.nl (voor o.a. de speellijst).

Foto: Jacqueline de Haas

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.