ANNA & ELSA BEKEND: NIENKE LATTEN EN VAJÈN VAN DEN BOSCH SPELEN HOOFDROLLEN IN MUSICAL DISNEY FROZEN

ANNA & ELSA BEKEND: NIENKE LATTEN EN VAJÈN VAN DEN BOSCH SPELEN HOOFDROLLEN IN MUSICAL DISNEY FROZEN

Foto: William-Rutten

Vandaag is bekendgemaakt dat Nienke Latten en Vajèn van den Bosch de hoofdrollen van zussen Anna & Elsa spelen in de musical Disney FROZEN. “Ik ben meer dan trots dat deze twee enorm getalenteerde vrouwen de hoofdrollen gaan spelen in onze nieuwe productie FROZEN“, aldus Walter Drenth, Managing Director Stage Entertainment Nederland. “Zowel Vajèn als Nienke heeft veel (internationale) theaterervaring en hebben eerder in grote Disney-producties hoofdrollen gespeeld. Ik ben ervan overtuigd dat zij als Anna en Elsa de bezoekers diep in het hart gaan raken.” De musical, geproduceerd in samenwerking met Disney Theatrical Group, is vanaf 31 mei 2024 te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen.

Nienke Latten

De rol van Anna wordt gespeeld door musicalactrice Nienke Latten, die onlangs de hoofdrol speelde in de internationale productie REBECCA (Wenen). Eerder was zij onder andere te zien als Jasmine in ALADDIN (Hamburg & Stuttgart). Nienke: “Het verhaal van FROZEN gaat voor mij over een sterke band tussen twee zussen en de onvoorwaardelijke liefde die daaruit voortkomt. Anna is een van mijn favoriete Disney personages. Ze is warm, onbevangen en ook nog eens komisch. Ik kijk ernaar uit om dit geliefde personage tot leven te brengen op het toneel.”

Vajèn van den Bosch

Vajèn kruipt in de huid van Elsa en zingt vanaf mei avond na avond het meermaals bekroonde nummer ‘Let it Go’ ( Laat het Los). “Ik heb altijd geroepen dat ik heel graag een keer een Disney-prinses wilde spelen, maar dat die prinses een ijskoningin zou worden had ik echt nooit durven dromen! Elsa is een prachtige rol vol emotie en diepgang. Ze leert in het verhaal om zichzelf te accepteren en haar krachten te omarmen in plaats van te verbergen. Ik ben tijdens de audities al enorm van haar gaan houden en ik kan niet wachten om, samen met mijn fantastische collega’s, het publiek mee te nemen naar de magische wereld van FROZEN!”, aldus Vajèn. Vajèn speelde eerder hoofdrollen in musicals als On Your Feet!, Wicked en Les Misérables, en is op dit moment te zien als Jane in de Disney musical Tarzan (Stuttgart). Ze is daarnaast de Nederlandse stem van Vaiana in de gelijknamige film en van Mirabel in Encanto.

Wie de rollen van Kristoff, Hans, Olaf, Graaf van Wesselland en Sven spelen wordt op een later moment bekendgemaakt.

Over Disney FROZEN

De musical vertelt het verhaal van de twee zussen Anna en Elsa, in het fictieve koninkrijk Arendelle dat door de verborgen krachten van Elsa in een eeuwige winter is geraakt. Terwijl de kou voortduurt, moeten beide zussen leren dat alleen een daad van ware liefde een bevroren hart kan smelten.

FROZEN is gebaseerd op de meest succesvolle animatiefilm aller tijden en bevat muziek- en liedteksten van Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez. Het script is geschreven door Jennifer Lee en de regie is in handen van Michael Grandage. De choreografie is verzorgd door Rob Ashford. De voorstelling heeft betoverende kostuums en een adembenemend decor vol special effects om het betoverende koninkrijk van Arendelle tot leven te brengen. Het  decor- en kostuumontwerp is van Christopher Oram, lichtontwerp van Natasha Katz, geluidsontwerp van Peter Hylenski, video-ontwerp van Finn Ross, poppenontwerp van Michael Curry en de muzikale supervisie is in handen van Stephen Oremus, die ook verantwoordelijk was voor de  arrangementen. De musical wordt vertaald door Erik van Muiswinkel, die eerder ook de Disney-musical Aladdin naar het Nederlands vertaalde en hiervoor een Musical Award voor ‘Beste Vertaling’ ontving.

FROZEN ging in maart 2018 in première op Broadway, groeide al snel uit tot de grootste musicalhit van het seizoen en ontving een prestigieuze Tony Award®-nominatie voor Beste Musical. De Nederlandse première vindt plaats op 9 juni 2024 in het AFAS Circustheater Scheveningen.

Meer informatie en kaartverkoop: www.musicalfrozen.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.