Angela Schijf en echtgenoot Tom Van Landuyt voor het eerst samen in Nederland op de planken

Angela Schijf en echtgenoot Tom Van Landuyt voor het eerst samen in Nederland op de planken

Na het succes in België, komen Angela Schijf en echtgenoot Tom Van Landuyt met Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt naar Nederland. De voorstelling is exclusief te zien in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus.

In Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt kruipen twee kunstenaarskoppels onder de huid. In een dialoog van woord en muziek drijven acteurs Angela Schijf en Tom Van Landuyt en de virtuoze muzikanten Jolente De Maeyer en Nikolaas Kende elkaar en de toeschouwer tot het uiterste. Want wat als passie allesoverheersend wordt? Als jaloezie het gezonde verstand en de ratio compleet uitschakelt?

Angela Schijf: “Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt gaat over allesoverheersende passie. Wij hebben het met zoveel liefde gemaakt. België ontving ons met open armen en was lovend. Ik kan niet wachten om onze voorstelling te tonen aan het Nederlandse publiek.”

De voorstelling is een hedendaagse bewerking naar de ophefmakende novelle Kreutzersonate van Lev Tolstoj, genoemd naar een compositie van Beethoven. Hierin schetst de Russische auteur hoe burgerlijke liefde, hoe passioneel ook, gedoemd is om op te branden. Muziekstukken van Beethoven, Bach en Arvo Pärt smelten samen met de woorden van Tolstoj tot een indringend verhaal, dat 120 jaar na dato nog even herkenbaar is.

Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt is onderdeel van de “Zomeravonden” in de Koninklijke Schouwburg. Onder de noemer Zomeravonden organiseert het theater een vijftal zomerse voorstellingen, met een bijzonder randprogramma. Huub Stapel gaat na zijn onemanshow MV2 op 20 en 21 augustus een borrel drinken met een select gezelschap. André Kuipers gaat na afloop van zijn Ruimtevaartcollege op 22 augustus met zes bezoekers sterrenkijken op het dak van de schouwburg.

Kaartverkoop via: www.ks.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.