Angela Schijf brengt klassieke muziek in het theater

Angela Schijf brengt klassieke muziek in het theater

Angela Schijf heeft een missie: het grote plezier dat ze zelf beleeft aan klassieke muziek delen met zoveel mogelijk mensen. Daarom gaat ze samen met het Vivaldi Consort de theaters in met een bijzondere familievoorstelling waarin klassieke muziek en theater samenkomen. Kinderboekenschrijfster Imme Dros schreef hiervoor een spannend sprookje, geïnspireerd op een van de hoogtepunten uit de klassieke muziek: De Vier Jaargetijden van Vivaldi. De voorstelling 4 Jaargetijden met Angela Schijf is vanaf 11 oktober tot en met 26 december te zien in de Nederlandse theaters.

In 4 Jaargetijden met Angela Schijf nemen Angela en het Vivaldi Consort jong en oud mee op reis, dwars door de seizoenen. Imme Dros – 16 keer bekroond met een Zilveren Griffel – schreef een fonkelnieuw avontuur over de seizoenen, gebaseerd op het verhaal van Vrouw Holle. Angela speelt twee zusjes, uitersten van elkaar. De één braaf en gezeglijk, de ander lui en brutaal. Hoe kijk je naar de wereld om je heen? Wil je het mooie of het lelijke zien?

Angela maakt de voorstelling samen met Joris Nassenstein en Jan Pieter Koch. Beiden hebben veel ervaring in het maken van muziektheater voor kinderen. Voor hun voorstelling Creatures ontvingen ze de internationale YAM Award 2016 als beste muziektheatervoorstelling voor kinderen ter wereld. Ook in De Terugkeer van Hans en Grietje bij Orkater – bekroond met 4 Musical Awards – brachten ze acteurs en een compleet orkest samen. Met Angela werkten ze al eerder samen: ze was de verteller in hun bijzondere familieconcerten De Notenkraker en Het Zwanenmeer, toen uitgevoerd door Het Balletorkest.

4 Jaargetijden met Angela Schijf is voor Angela een droom die uitkomt: “Voor mij is live gespeelde klassieke muziek het mooiste wat er is. Er gaan werelden voor je open, je wordt meegevoerd op een reis vol emoties en fantasie. Dat is ook waar ik me nu weer het meest op verheug. Dat ik samen met een groep fantastische musici op het toneel sta, dat de muziek van Vivaldi live gespeeld wordt, dat we jong en oud de vibraties van de instrumenten laten voelen. Dat is zo’n mooie ervaring, die kun je alleen in het theater beleven.”

Ga voor meer informatie en kaarten naar www.klassiektogo.nl
FOTO: Govert De Roos

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.