Amsterdam is een theaterfestival rijker genaamd Mokum ID.

Amsterdam is een theaterfestival rijker genaamd Mokum ID.

Vijf Amsterdamse gezelschappen slaan handen ineen voor driedaagse culturele festiviteiten.

 

AMSTERDAM- Vijf Amsterdamse gezelschappen slaan hun handen ineen voor een nieuw theater festival. De theatergezelschappen Likeminds, ISH, Raymi Sambo | VIG, BackBone, Da Bounce en Theater Bellevue organiseren samen begin juni het nieuwe podiumkunstenfestival in Amsterdam genaamd Mokum ID. Gevestigd in hartje Amsterdam zal nieuw en oud talent te zien zijn in een reeks van een drie daags festival vol dans, theater, comedy, debat, installaties, film, cross-overs en korte acts. 

Mokum ID wordt gemaakt door acteurs, regisseurs, comedians, dansers, choreografen, DJ’s en ontwerpers die elkaar vinden op de thematiek die hen bezighoudt, en het publiek dat ze bereiken. Het festival gaat over de identiteit van het nieuwe Amsterdam, de stad en haar bewoners, en hoe dat eruit ziet in de visie van kunstenaars die de nieuwe identiteit vertegenwoordigen. Het publiek wordt uitgedaagd om opnieuw te kijken naar het begrip identiteit – van de stad, van de kunstenaars, van zichzelf en van de ander. 

“Voor ons staat Amsterdam voor een culturele diverse creatieve mix, dit festival heeft ook deze mix. We willen verhalen van nu tonen die er toe doen, die herkenbaar zijn en reflecteren op deze tijd, waarin identiteit en saamhorigheid onder druk staan. In het programma van Mokum ID laten we zien hoe wij ons verhouden tot deze tijd, wat kunst voor ons betekent, en willen we dat delen met een jong publiek dat zich herkent in wat wij doen. Een festival van Amsterdammers voor Amsterdammers” aldus de gezelschappen.

Mokum ID geeft de ruimte aan jonge kunstenaars en nieuwe makers om hun talenten in het eerste weekend van juni te tonen aan het publiek. De keywoorden van het festival zijn onderverdeeld in verschillende dagen en thema’s: donderdag staat voor ‘vastberaden’, vrijdag ‘heldhaftig’ en zaterdag ‘barmhartig’.

De kern van de doelgroep voor Mokum ID is cultureel divers en tussen de leeftijd van 15 en 35 jaar. Mokum ID Festival is van donderdag 1 juni tot en met zaterdag 3 juni te bezichtigen in Theater Bellevue.

Kijk voor meer informatie of kaarten op www.TheaterBellevue.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.