Primeur in musicalland

LONDEN, 29 januari 2019 – De Amerikaanse uitgever van musicals Theatrical Rights Worldwide (TRW) heeft de rechten bemachtigd voor ‘Brothers’, een voorstelling gebaseerd op de klassieker Gebr. van Ted van Lieshout. De musical, die in Londen is geschreven en ontwikkeld door Nederlander Arnoud Breitbarth, zal door TRW wereldwijd worden verkocht aan theaterproducenten.

Het is voor het eerst dat de rechten op een Nederlandse theaterproductie zijn verkocht aan een Amerikaanse uitgever, nog voor een officiële productie heeft plaatsgevonden. Normaalgespoken zijn uitgevers pas geïnteresseerd als een stuk op West End of Broadway heeft gestaan.

Zilveren zoen

Brothers vertelt het verhaal van de 17-jarige Luke die het dagboek van zijn overleden broertje Marius vindt. Hij komt erachter welke geheimen ze delen – en hoezeer ze van elkaar verschillen. Het boek Gebr. is al ruim twintig jaar onafgebroken in druk en won verschillende literatuurprijzen in Nederland en Duitsland, waaronder de Zilveren Zoen. “Brothers is een krachtig verhaal over broederliefde, rouwverwerking en het accepteren naar de eigen identiteit”, vertelt librettist en componist Arnoud Breitbarth, die de afgelopen drie jaar aan de voorstelling heeft gewerkt.

Licensies

Theatrical Rights Worldwide is een Amerikaanse musicaluitgever die onder meer de rechten beheert van voorstellingen als The Color Purple, the Addams Family, Jersey Boys en The Bodyguard. Licensies voor het uitvoeren van Brothers kunnen worden aangevraagd bij het Londense kantoor van Theatrical Rights Worldwide.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.