Amerikaans acrobatisch dansgezelschap MOMIX slechts drie weken in Nederland!

MOMIX, een uniek dansgezelschap uit Amerika onder leiding van Moses Pendleton, brengt na tien jaar de voorstelling Opus Cactus terug op de planken. Ook in Nederland, waar de voorstelling slechts drie weken – van 30 oktober t/m 18 november – in de theaters te zien is.

Wuivende cactussen, kronkelende hagedissen en vuurdansers: het ruige landschap van de Amerikaanse woestijn komt in Opus Cactus tot een spannend nieuw leven. Bruisende energie, frisse vormgeving en veel verrassingen zijn hierbij kenmerkend. Fysieke schoonheid en kracht lijken onbegrensd bij MOMIX. In Opus Cactus vallen al deze elementen weer samen.

 

De Amerikaanse pers is laaiend enthousiast over Opus Cactus: ‘Slechts weinig moderne theatermakers behalen het niveau van visuele schoonheid en theatrale magie dat Mr. Pendleton oproept met de kleinste middelen’ Robert Greskovic, The Wall Street Journal. ‘Met zijn humor, schoonheid en fysieke uitdagingen laat het Momix op zijn best zien… Er zijn genoeg van die typische Momix momenten – wanneer je ogen vergeten te knipperen en je adem vergeet uit te blazen – om ‘Opus Cactus’ een overtuigende aanvulling te maken op het repertoire.’ – Sylviane Gold – Newsday.

 

MOMIX geniet internationale faam om zijn acrobatisch danstheater. Oprichter en dé man achter dit Amerikaanse gezelschap is Moses Pendleton, die ruim dertig jaar deze groep artistiek met zeer veel succes leidt. Pendleton maakte choreografieën voor het Parijse operaballet en de Duitse Opera in Berlijn. Zijn choreografie voor de slotceremonie van de Olympische winterspelen van 1980 in Lake Placid leidde tot het ontstaan van MOMIX. In mei 2010 ontving hij een eredoctoraat van de University of the Arts in Philadelphia.

 

Opus Cactus is van 30 oktober t/m 18 november te zien in de theaters. Voor de volledige speellijst zie: NTK.nl. Bekijk hier de trailer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.