Amare zet lustrumeditie Februari Festival in teken van Franz Schubert

Amare zet lustrumeditie Februari Festival in teken van Franz Schubert

We durven het aan! Van woensdag 23 t/m zondag 27 februari organiseert Amare in de Nieuwe Kerk in Den Haag het jaarlijkse Februari Festival. De feestelijke eerste lustrumeditie zal in het teken staan van de Oostenrijkse componist Franz Schubert (1797-1828). Amare en de Nieuwe Kerk verwachten eind februari weer (gedeeltelijk) open te zijn en iedereen vijf dagen lang te kunnen trakteren op de beleving én verdieping van Schuberts muziek. De kaartverkoop start vandaag op februarifestival.nl Kom ook en ervaar hoe levendig en inspirerend klassieke muziek kan zijn!

Over het Februari Festival
Het Februari Festival is een terugkerend festival dat elk jaar in het teken staat van een componist. Het festival wordt gepresenteerd in de Nieuwe Kerk, dit jaar voor het eerst door Amare, het nieuwe huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting aan het Spuiplein. Tijdens vijf festivaldagen deelt jong toptalent het podium met (inter)nationale musici van wereldklasse. Nog niet zo bekend met klassieke muziek? Alle concerten worden vooraf toegelicht door een presentator.

Het programma

De Oostenrijkse componist Franz Schubert, koning van de Weltschmerz, is onbetwist een van de belangrijkste componisten uit de Romantiek. Als hij op 31-jarige leeftijd overlijdt laat hij een oeuvre achter van zo’n 1.500 afzonderlijke werken. Hoe komt het dat hij pas vele jaren na zijn dood als genie werd herkend? Op die vraag en meer geven we antwoord tijdens het komende Februari Festival. 

Het talentvolle strijkkwartet Simply Quartet, de publiekslieveling bij twee eerdere edities, komt terug. Samen met pianist Ishay Shaer spelen zij de Nederlandse première van Schuberts iconische symfonie Unvollendete in een arrangement van Shaer zelf.In totaal treden ruim dertig (inter)nationale musici op tijdens acht concerten in de Nieuwe Kerk. De concerten worden gegeven door onder meer de Franse prijswinnaars van het ARD Music Concours 2021, pianoduo Geister Duo; David Salmon Manuel Vieillard, Dana Zemtsov,Jeroen Dupont, Antje WeithaasPieter van LoenenEmanuele SilvestriLaura van der Heijden en strijkers van het Koninklijk Conservatorium Den Haag

Het festival prikkelt door geliefde én minder bekende werken van Schubert te combineren met werken van componisten die hem bewonderen of navolgden; Albert Reimann, Edison Denisov, Heinrich Wilhelm Ernst en Richard Dünser.

FOTO:© Marco Borggreve

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.