Alweer de 5e editie van Cirque Mania in Korzo

Cirque Mania viert zijn eerste jubileum: van 23 t/m 25 maart presenteert Korzo de 5e editie met ditmaal de focus op de nieuwe makers in Nederland. Het programma staat vol met jonge frisse circusmakers die geweldige circus skills hebben, maar ook een verhaal te vertellen hebben. In nieuwe theatervormen met dans, muziek en theater laten ze meer zien dan virtuoze actie alleen.

PROGRAMMA NIEUWE MAKERS
Zinzi Oegema volgt een Nieuwe Makerstraject bij TENT circusproducties en maakte haar eerste productie MEMO met acrobatiekpartner Evertjan. Aerial strap-artiest Camiel Corneille was tijdens Cirque Mania #1 artist-in-residence en is nu uitgenodigd met zijn eigen gezelschap Company Satchok. Ze maakten de energieke en grappige voorstelling Sisyphus over drie mensen die individueel hun persoonlijke doelen proberen te bereiken. De nieuwe artist-in-residence is Thomas Falk, al jaren verbonden aan Korzo als danser en dramaturg. Hij krijgt de mogelijkheid om een solovoorstelling voor jongleur Merri Heikkilä te maken. Het festivalweekend wordt geopend door de 3e-jaarsstudenten van Codarts Circus Arts. Samen met regisseur Lucho Smit creëren ze A Beautiful Mess; een voorstelling over onze waarneming van de realiteit. Het weekend wordt afgesloten door Laura van Hal, die al een aantal jaren met succes vanuit haar dansachtergrond circustheatervoorstellingen maakt. Ze presenteert nu haar nieuwste voorstelling LEF!, speciaal gemaakt voor avontuurlijke bangeriken vanaf 6 jaar. In Club Korzo wordt werk geëxposeerd van de jonge beeldend kunstenares Britt van Eijk die regelmatig in repetitieruimtes van circusartiesten te vinden is om te tekenen.
 
GET CLOSE TO TALENT-ARTIEST: ZINZI
Zinzi studeerde samen met haar duo-partner Evertjan in 2011 af aan Codarts/Acapa. Ze creëren met hun partneracrobatiek origineel en verfrissend werk. Hun voorstelling View is meerdere malen bekroond en ze werkten al samen bij het Canadese Les 7 doigts de la main, het Duitse Hyrrä, het Franse Cie XY. Onder de vlag van TENT circustheaterproducties kan ze zich verder ontwikkelen als regisseur en mag ze drie producties maken, waarvan MEMO de eerste is. 
 

 ‘Na een circusvoorstelling voelen mensen zich soms weer kind. Omdat ze een wereld zagen waarin alles mogelijk lijkt. Een wereld waarin de regels van het dagelijks leven gebroken worden, door de exceptionele virtuositeit, een driedubbele salto of het gebruik van dagelijkse objecten op ongekende manier. Zo’n alternatieve wereld kán de traditionele circustent zijn, maar er zijn nog een miljoen andere mogelijkheden.’ (ZINZI)
Bekijk de optredens  van Zinzi & Evertjan bij Hollands Got Talent:
https://vimeo.com/35521362 & https://vimeo.com/35529343

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.