Always In Our Hearts komt binnen

Always In Our Hearts komt binnen

Recensie: Marielle Hoexum

Op 18 januari, in Nederland midden in de tweede lockdown werd vanuit België ‘Always In Our Hearts’ gestreamd. Aan de piano verscheen Erwin Deleux en de zang werd gedaan door An Lauwereins. Tussen de nummers door was er een kleine tekst en uitleg verzorgd door Robin David. Het concert duurde iets meer dan een uur. Een ideale lengte voor een thuisconcert.

Een variatie aan stukken van klassieke componisten en klassieke musicalnummers kwamen voorbij. De zang van An Lauwereins in een groot aantal talen en stijlen leek moeiteloos te komen en was buitengewoon prettig om naar te luisteren. Een aantal nummers kwam binnen, juist in de tijd waar wij nu in leven. De afwisseling van de nummers maakte dat niks verveelde en dat je geboeid bleef luisteren naar de prachtige muziek.

Er werd echter niet alleen gezongen. Het pianospel van Edwin Deleux was zowel in de begeleiding als op zich zelf staand perfect. De keuze van de stukken voelde juist en de ruimte die is gemaakt voor eigen werk deed niet onder voor de stukken die wij allen al kennen of wel eens eerder gehoord hebben. Het maakt nieuwsgierig naar wat er nog meer te horen is van moderne componisten.

Alles was deze avond in balans. Het zingen en spelen, maar ook de setting in een prachtig verlichte kamer die gecombineerd werd met goede en voldoende afwisselende camerastandpunten. De techniek had geen enkele hapering. Het gehanteerde systemen werkten goed. De korte presentatiestukjes van Robin David waren wat statisch, maar vulden wel heel goed aan. Met hem sloot het concert ook af. Zijn wens voor een beter jaar is voor mij goed begonnen, met een prachtig concert. Laten we hopen dat er vele mogen volgen. In het theater of online.

Dit concert was een eenmalig livestream die herbekeken kan worden op 18 februari. Meer informatie is te vinden via: https://www.erwindeleux.be/ .

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.