ALS MAATSCHAPPIJ OPSTAAN VOOR KLEINE, MAAR ZEER BELANGRIJKE THEATERGEZELSCHAPPEN.

ALS MAATSCHAPPIJ OPSTAAN VOOR KLEINE, MAAR ZEER BELANGRIJKE THEATERGEZELSCHAPPEN.

WE HEBBEN JE NODIG! DONEER VIJF VOOR LOS!

Het is geen geheim dat de coronacrisis nogal wat schade heeft aangericht aan de cultuursector. En helemaal aan de kleine gezelschappen die bij elke compensatieregeling buiten de boot vielen, omdat er een ontelbare hoeveelheid cijfers en totaal oninteressante prognoses moesten worden aangeleverd. Ook De Klassieken is een gezelschap dat tijdens corona en zeker nu erna in zwaar weer verkeert. Als één van de weinige gezelschappen zijn zij tijdens de coronacrisis door blijven produceren en hebben ze theater naar jeugd en jongeren door het hele land gebracht in allerlei alternatieven vormen. Door corona en het uitblijven van steun is het spaargeld van de stichting op en wordt het voortbestaan van het gezelschap bedreigd.

Voor hun nieuwste productie LOS!, een actuele en prikkelende toneelbewerking van de opera La Bohéme voor íedereen vanaf 13 jaar, hebben zij subsidie aangevraagd.

Een goed onderbouwd artistiek uitdagend projectplan en een behoorlijke speellijst met definitieve boekingen waarvan er nog meer bij zouden komen in seizoen 23-24 werd aan de fondsen overlegd.

Ze ontvingen van veel fondsen een positief advies, maar door een groot deel daarvan werd De Klassieken geen geld toebedeeld, wegens het gebrek aan budget bij deze fondsen, waaronder o.a. Fonds Podiumkunsten.

Dit laat zien hoe treurig het met Nederlandse cultuurlandschap gesteld is en hoe weinig het de huidige politiek interesseert om de cultuur weer een boost te geven na de zware jaren.

LOS! MOET ER KOMEN! Mede omdat er al behoorlijk veel boekingen staan, maar vooral omdat De Klassieken jongeren in Nederland, ongeacht hun schoolniveau, kennis laten maken met theater en omdat zij voorstellingen maken die de jongeren écht aanspreken.

Hun laatste redmiddel is deze crowdfundactie. Laat het gezelschap niet kopje onder gaan na hun onvermoeibare strijd tijdens corona en doneer VIJF VOOR LOS!

Via deze link https://www.tgdeklassieken.nl/5-voor-los kom je bij de donatiepagina en kan je meer lezen over LOS! en de impact die de voorstellingen van De Klassieken hebben op jongeren.\

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.