Als je Floor heet, moet je altijd een theatervoorstelling krijgen!

Als je Floor heet, moet je altijd een theatervoorstelling krijgen!

Recensie: Mieke van der Raay

Afgelopen zondag 18 december ging de voorstelling De regels van Floor in het Oude Luxor in première, ik mocht de voorstelling een paar dagen later in theater Castellum in Alphen aan de Rijn zien.

Na de succesvolle boekenreeks van Marjon Hoffman en de met een Emmy Award bekroonde televisieserie, komt De regels van Floor nu in het theater! De voorstelling zit boordevol met humor, het laat typische puber problemen zien, met de bijbehorende middelvinger en gevloek.

In het leven van de 11-jarige Floor gaat alles precies volgens plan. Oké, er komt best een grote verandering aan, Floor gaat na de zomervakantie naar de middelbare school, samen met haar beste vriendin Margreet. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Maar dan heeft haar vader een verrassing… Haar vader Jan zit midden in een midlifecrisis, hij wil wel eens wat anders in zijn leven en neemt een nieuwe baan aan. Dat bevalt Floor en haar broer Kees helemaal niet, daar ze helemaal naar de andere kant van Nederland moeten verhuizen. Oldenbeek om precies te zijn, een dorpje vlak bij de duitse grens. Floor en haar Broer willen er alles aan doen om maar niet te hoeven verhuizen. Floor doet dit door middel van haar eigen verzonnen regels.

Al sinds 2018 zijn de regels van Floor op televisie te zien, uitgezonden door de VPRO.

Floor wordt in Alphen aan de Rijn door Pam van Engen gespeeld, in totaal wordt deze rol gedeeld door vijf meisjes. Pam weet je vanaf de eerste minuut mee te nemen in het verhaal, ze speelt en zingt vol overgave. Je hebt het gevoel dat je gewoon bij haar en haar familie mee kijkt in huis. Max Laros als broer Kees, was echt zo ontzettend grappig, hij speelt zijn rol heel natuurlijk. Eva Poppink en Rutger de Bekker als de ouders zijn aandoenlijk en grappig tegelijkertijd.

De regels van Floor is een geweldige familievoorstelling vol humor en herkenbare familieproblemen. De kinderen in de zaal genoten zichtbaar en lachten vele malen, leefden mee en konden zich duidelijk herkennen in Floor.

Rutger de Bekker, Eva Poppink, Max Laros,
Pam van Engen, Isa Jansen, Saïda Manar Alami Chentoufi,
Eva van de Merwe en Teuntje van Zomeren

Script Marjon Hoffman & Ernst Jan van Rossen
Begeleiding script Don Duyns
Regie Naomi van der Linden
Decorontwerp Marjolein Ettema
Kostuumontwerp Dymph Boss
Liedteksten Floortje Schoevaart
Componist Rutger de Bekker 
Regie-assistent Lichelle van Zijl
Lichtontwerp Jordy Veenstra
Choreografie Chiara Re
Repetitor Karin Bos
Arrangementen Menno Theunissen
Technisch Coördinator Jesse Breebaart

Voor meer informatie: https://senf.nl/productie/de-regels-van-floor/

FOTO:©Mark Engelen en Annemieke van der TogtShare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.