Als het plaatje maar klopt!

Als het plaatje maar klopt!

Amsterdam 26 september 2018 – Op 29 november gaat Nobel, de nieuwe theatervoorstelling van Kirsten van Teijn, in première in Stadsschouwburg Haarlem. Voor deze voorstelling over ‘het perfecte plaatje’ gaat Kirsten een bijzondere samenwerking aan met ‘de makers van het perfecte plaatje’: fotografen. Via voordekunst zamelt Kirsten geld in om haar droom te verwezenlijken: Een fotoboek maken rondom haar voorstelling. Een fotoboek waarin jonge, talentvolle fotografen hun visie op ‘het perfecte plaatje’ verbeelden, geïnspireerd op de liedteksten uit haar voorstelling. De eerste fotografen zijn bekend: o.a. Nanda Hagenaars, Casper Koster, Lin Woldendorp, Tahné Kleijn en Anne van Zantwijk.
 
Nobel vertelt met humor een verhaal van deze tijd. In een schaamteloos eerlijk en stijlvol muzikaal programma toont Kirsten van Teijn hoe we leven in patronen en hoe onze pogingen om het juiste te doen meestal stranden. Het verhaal van een hardwerkend ondernemersgezin achter een gouden façade. Want wat komt er tevoorschijn als je de Perzische tapijten optilt? In haar fotoboek maken verschillende talentvolle fotografen een beeld bij de tekst van liedjes uit de voorstelling. Uiteindelijk komen beeld, tekst en muziek samen in een kunstboek en zal er voorafgaand aan haar première een tentoonstelling met de beelden te zien zijn in Stadsschouwburg Haarlem.

Kirsten van Teijn
Kirsten van Teijn, cabaretière, theatermaker en zangeres, speelt op dit moment de eerste try-outs van haar nieuwe avondvullende theatervoorstelling. Ze was eerder dit jaar genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.