ALLES IS BEDACHT Een kleurrijk pleidooi voor het in conditie houden van onze verbeeldingskracht

Een muziektheatervoorstelling in het Bamboe Theater op het strand van Noordwijk.

17-27 juli 2019

Geschreven en geregisseerd door de jonge actrice/theatermaker Ilke Paddenburg.

Onderweg naar zee heeft de zoon een vreemde ontmoeting. Een ontmoeting met grote gevolgen. Wat is hij van plan? Wat heeft hij bedacht? Is het bedacht?
Ondertussen proberen de wethouder van cultuur en de plaatselijke kunstenaar het eens te worden over het kunstwerk dat geplaatst zal worden in de openbare ruimte, ter ere van de fusie van de drie kerndorpen.

Wat moet je doen als je jezelf tegenkomt? Kun je daar wel mee thuiskomen?
Een voorstelling over de noodzaak van verbeelding, opmerkzaamheid, zienswijze in tijden van transitie.

Met muziek van Reinier van Harten, REINDIER. Hij wordt beïnvloed door de puurheid van Bob Dylan, het theatrale van Kate Bush en de melancholie van Björk. Muziek die beweegt tussen pop, elektronica en new wave.

Voor Paddenburg haar vaste aanstelling bij International Theater Amsterdam o.l.v. Ivo van Hove aanvaardt, voelt zij de noodzaak ALLES IS BEDACHT op het strand in Noordwijk te maken.

Ilke: En daar kwam het inzicht: De noodzaak van verbeelding. Die moeten we dus aanspreken, opmerkzaam op zijn en proberen in conditie te houden. We zijn afhankelijk van elkaars vermogen om nieuwe verbindingen te maken.

Reinier: Daar waar Ilke de inhoud naar beeld vertaalt, vertaal ik het naar muziek en geluid zodat wij een verlengstuk van elkaar worden. We vormen samen een wereld met een breder vocabulaire. We hebben een gedeelde fascinatie voor verandering van identiteit. En het geloof dat het antwoord zit in verandering van zienswijze.

Het vocaal ensemble is samengesteld uit jong talent aan het begin van hun carrière afkomstig van Codarts Rotterdam, Fontys Tilburg en Conservatorium Den Haag.

Band: Marc Alberto, Kevin van Moorstel, Annemarie van den Born en Reinier van haetenCast: Marisa van Eyle, Michael Muller, Joep Paddenburg, Michiel Nooter, Eva van Gessel

Script en regie: Ilke Paddenburg

Artistiek leider: Herma van Piekeren

Locatie: Bamboe Theater, strand Noordwijk, strandafgang 21

17-27 juli 2019Tickets en info: www.kunstklank.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.