ALLEREERSTE SOLOVOORSTELLING VOOR GERARD COX

ALLEREERSTE SOLOVOORSTELLING VOOR GERARD COX

COX brengt vijftig jaar ervaring, schalksheid en charme naar toneel Van cabaretgezelschap Lurelei tot ‘t Is weer voorbij die mooie zomer en van Toen was geluk heel gewoon tot De Oase Bar. Gerard Cox is de éminence grise van het populaire entertainment. Komend theaterseizoen wordt hij 80 jaar en dit vieren we met COX. De grote grijze belofte brengt hiermee zijn allereerste solovoorstelling naar het toneel. COX wordt warme, oergeestige, plagende, relevante en actuele cabaret. Precies zoals Gerard zelf is.

Samen met een band begeleid door Bas van Lier laat de oude baas zien en horen dat het vuur nog lang niet is uitgedoofd.Gerard laat zich niet vertellen wat hij wel en niet mag zeggen. Nu de vrijheid van meningsuiting een heet hangijzer is, zijn Cox’ humor, openheid en talent relevanter dan ooit. COX-De grote grijze belofte brengt meer dan vijftig jaar ervaring, schalksheid en charme naar het toneel.
Een spraakmakende carrière
Gerard Cox is the last man standing uit een zeer succesvolle generatie, bestaande uit onder anderen Frans Halsema, Robert Long, Adèle Bloemendaal, Leen Jongewaard en Conny Stuart. Een spraakmakende carrière heeft hij inmiddels, gebundeld door menig controverse. In 2015raakte Cox nog een open zenuw met zijn ingezonden brief in de Volkskrant over de ‘verstikkende politieke correctheid’. Als geëngageerd cabaretier kreeg Gerard al in 1966 een proces-verbaal wegens majesteitsschennis en in 1968 durfde de VPRO niet zijn lied God is niet dood uit te zenden. Weekblad Elsevier wilde Cox zelfs laten vervolgen wegens zijn ‘Nixonis een moordenaar’ uitspraak.
Toen Gerard een monsterhit scoorde met zijn evergreen ‘t Is weer voorbij die mooie zomer waren zijn oude vrienden het daar niet mee eens. Té commercieel in hun ogen. Als acteur en schrijver maakte hij met Toen was geluk heel gewoon één van de meest geliefde en best bekeken televisieseries van Nederlanden hij werd gelauwerd met een Gouden Televizier-Ring, een Gouden Beeld en de Radio 5 Oeuvre Award.
De uitverkochte voorstellingen van Alles Went Behalve een Vent, De Oase-Bar en De Oase-Bar Sing-along bewijzen keer op keer hoe populair Gerard Cox is onder zijn publiek. En Cox zelf? Die geeft nog altijd met veel zelfrelativering en humor een stem aan mensen die zich regelmatig niet meer herkennen in de wereld waarin zij leven en brengt een geluid dat men zelden in het theater hoort. COX wordt geproduceerd door Gouden Lijn Theater en is van 7 november 2019tot en met 2 februari 2020te zien in de Nederlandse theaters. De première staat gepland op 18 november 2019 in Theater Walhalla in Rotterdam. Informatie over de voorstelling is te vinden op www.goudenlijntheater.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.