All You Need Is Kerst; Ontroerend goed

Recensie: Mieke van der Raay

Afgelopen donderdag 19 december was de première van All You Need Is Kerst, van Theatergroep Mangrove, in samenwerking met Islemunda, Podium van IJsselmonde. Vijf professionele acteurs, zeven kinderen, negen amateurspelers én een vierkoppige live-band staan samen op het toneel in een uniek kerstproject op Rotterdam-Zuid. Dit jaar vindt in Islemunda, Podium van IJsselmonde het kerstspektakel ‘All You Need Is Kerst’ plaats. Een sfeervolle, muzikale en vooral Rotterdamse bewerking van het klassieke verhaal ‘Het meisje met de zwavelstokjes’. Een kerstbeleving in het theater, waarbij het ook het publiek actief onderdeel uitmaakt van de voorstelling. 
In All You Need is Kerst zijn we aanwezig als publiek bij de televisie opnames van de beroemde kerstspecial, waarin geliefden en familie leden na vele jaren eindelijk weer herenigd worden, Maar of ze dit allemaal wel zelf willen is de vraag. Het concept is bedacht door Artistiek leider Annemieke Elstak. Er zitten diverse herkenbare elementen in van het sprookje het meisje met de zwavelstokjes, maar dan meer eigentijds in een Rotterdams jasje gegoten. 
Als je van ontroerende, maar ook tevens komische televisie houdt, is deze voorstelling echt wat voor jou. Alles zit erin; mooie muziek, een goed verhaal en vooral top acteurs. Met typisch Rotterdamse humor weten ze het verhaal op hilarische manier over te brengen en niet in de lach schieten lukt niet. Maar het weet je ook weer te ontroeren. Het is onmogelijk om alle acteurs te benoemen, maar, enkele wil ik toch apart aandacht geven: Aron Elstak is weer gewoon geniaal in zijn komische timing. Annemieke Elstak liet wederom zien dat zij echt alles kan, ik heb echt geen idee waarom we haar nog niet in de grote theater producties kunnen bewonderen. Barbara Droog is hilarisch en speelt zo natuurlijk, dat je gewoon gelooft dat ze in het echt ook zo uitbundig is, ze heeft iets charismatisch. Ras Rotterdamer Joris Lutz – bekend van oa: Ha die pa – liet ons genieten van een waar stukje vakmanschap. Het acteervak zit hem in het bloed. Speciaal wil ik ook nog de kindercast vermelden. Zij waren zo ontzettend goed, dat je niet kon geloven dat het nog maar kleine kinderen waren die daar stonden, terwijl ze toch diverse rollen op zich moesten nemen. Ze wisten echt te overtuigen. 

Cast :Joris Lutz 
Helmer van der Sar 
Barbara Droog 
Annemieke Elstak 
Aron Elstak 
Anneke Klerks 
Barbera Oppenheimer

Creatives Tekst en regie: Michelle van Daalhoff 
Concept en regie amateurs: Annemieke Elstak 
Muzikale leiding en liedteksten: Aron Elstak
Bandleider en arrangementen: Eric Guinée 
Regie-assistent: Dylan Knoop 
productieleider: Nigel Donker 
Licht- en geluidsontwerp: Nicole van den Belt 
Techniek: Islemunda, Podium van IJsselmonde

Camera: Omar Elstak

Spelers Dylan, Joyce, Maria, Katalin, Mark, Annette, Monniek, Jenny

Kinderen Milika, Cas, Marie-Elise, Kiki, Bo, Finette

www.islemunda.nl. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.