Alexandra Alphenaar speelt Fee in de nieuwe Efteling Musical Pinokkio

Alexandra Alphenaar speelt Fee in de nieuwe Efteling Musical Pinokkio

Alexandra speelde in diverse musicals, waaronder The Sound of Music, Dokter Dolittle en Kruimeltje. Dit najaar zal ze dan ook te zien zijn in de Efteling.

Verhaal
Pinokkio gaat over een houten pop, gemaakt door poppenmaker Gepetto, die tot leven komt en uiteindelijk een echte jongen wordt. Pinokkio moet dit van de Fee verdienen door het vertonen van goed gedrag. Japie, een krekel die getuige is hoe Gepetto de pop maakt, biedt zich aan om Pinokkio op het rechte pad te houden. Pinokkio komt echter veel hindernissen tegen, die het hem niet gemakkelijk maken om daadwerkelijk een echte jongen te worden. Vos Jantje Fatsoen en zijn kat Gideon zijn hier mede verantwoordelijk voor.

Cast
Naast Alexandra zullen ook Barry Beijer, Ara Halici en Simon Zwiers in de musical te zien zijn. Pinokkio wordt gespeeld door vier jonge jongens; Thijs Overspelt, Max Mies, Davy Gomez en Jannes Heuvelmans.

Creatives
De producenten van Pinokkio zijn Fons Jurgens en Olaf Vugts, Efteling Theaterproducties. De regie is in handen van Jerry Rijstenbil. Verantwoordelijk voor de script- en liedteksten is Allard Blom, voor de muziek René Merkelback, voor het licht Wim Dresens, voor het geluid Jeroen ten Brinke, voor de techniek Jeroen Frijters, voor het decor Robert Jaap Jansen en voor de kostuums Carla de Kroon.

Pinokkio is vanaf september 2015 exclusief te zien in het Efteling Theater op woensdag, zaterdag en zondag.

Bron: avrotros

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.