Alexandra Alphenaar, Anouk van Nes, Ara Halici, Hein Gerrits en Daphne Flint vanaf morgen te zien zijn in de in nieuwe comedy Lach of ik schiet.

Alexandra Alphenaar, Anouk van Nes, Ara Halici, Hein Gerrits en Daphne Flint vanaf morgen te zien zijn in de in nieuwe comedy Lach of ik schiet.

Voor de vijfde keer is het Project V, in samenwerking met Stichting Pulp Producties, gelukt om een cast met bekende acteurs samen te stellen voor hun nieuwe comedy Lach of ik schiet. Alexandra Alphenaar, Anouk van Nes, Ara Halici, Hein Gerrits en Daphne Flint zullen in deze comedy te zien zijn van 18 tot en met 22 juni in Theaterstudio Amsterdam. Alle acteurs werken belangeloos mee aan deze productie.

‘Project V is begonnen als initiatief van Hein Gerrits en is inmiddels de verzamelnaam voor een groep vrienden die allemaal werkzaam zijn in het theatervak,’ vertelt producent Eva van Dieën. ‘Gedurende het seizoen werken zij door heel Nederland aan de meest uiteenlopende voorstellingen. Maar uit pure liefde voor het theater komen we in de zomer samen om een nieuwe Nederlandse musical comedy te maken. En daar ontvangen we geen geld voor.’ De theatermakers hebben inmiddels een naam hoog te houden. Lach of ik schiet is inmiddels hun vijfde productie. Eerder waren ze verantwoordelijk voor de theatershows Alles of Iets, Doodgelukkig, Er was eens en Handjes in de Lucht.

Lach of schiet gaat over vier mensen die veroordeeld zijn voor verschillende, maar kleine vergrijpen. Allen hebben een taakstraf van één week gekregen; ze moeten zes dagen als clown optreden, voor zieke kinderen en oude van dagen. Lijkt simpel, maar voor deze vier mensen een heuse straf. Zij zijn namelijk het liefst met zichzelf bezig. Toch zetten ze de tanden op elkaar en gaan aan de slag. Neusjes, grote schoenen, schmink, pruiken en gekke loopjes. Want om een verblijf in de gevangenis te voorkomen, doen zij alles…

Voor het script en de liedteksten hebben de makers Allard Blom bereid gevonden om mee te werken. Zowel in Nederland als in België heeft Allard diverse Musical Awards mogen ontvangen voor zijn teksten en bewerkingen van bekende musicals als Wat zien ik?, The Full Monty, Op Hoop van Zegen en Dik Trom. Dick van den Heuvel regisseert wederom en Jeroen Sleyfer componeert, speciaal voor deze voorstelling, nieuw Nederlandstalig repertoire.

Lach of ik schiet is te zien van donderdag 18 juni tot en met maandag 22 juni 2015 in Theaterstudio Amsterdam.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.