ALEX KLAASEN EN RENÉ VAN KOOTEN MET KISS OF THE SPIDER WOMAN TERUG IN HET ZONNEHUIS

ALEX KLAASEN EN RENÉ VAN KOOTEN MET KISS OF THE SPIDER WOMAN TERUG IN HET ZONNEHUIS

In het najaar van 2016 zijn Alex Klaasen en René van Kooten opnieuw te zien in Kiss of the Spider Woman. Deze veelgeprezen musical speelde afgelopen zomer voor volle zalen. Op verzoek van het publiek legde producent OpusOne alle agenda’s naast elkaar en is verheugd vandaag een serie succesvoorstellingen aan te kunnen kondigen. Kiss of the Spider Woman is van donderdag 27 oktober t/m maandag 7 november te zien, opnieuw exclusief in Theater Het Zonnehuis in Amsterdam, net voorbij de NDSM-werf.

Naast Klaasen en Van Kooten is ook de rest van de originele cast van de partij: Marjolein Teepen, Mike Reus, Roy Kullick, Bastiaan Sparnaay, Thomas Kuipers en Michiel De Meyer. De regie en vertaling zijn in handen van Koen van Dijk, de choreografie is van Chiara Re en het decorontwerp van Eric Goossens. De live band bestaat uit Frans Heemskerk (tevens muzikaal leider), Joël Groenewold, Jeroen Molenaar en Werner Janssen.

Kiss of the Spider Woman vertelt het verhaal van twee gevangenen die samen in een kleine cel worden geplaatst. De één vanwege zijn politieke overtuiging, de ander vanwege zijn geaardheid. Ze zijn elkaars tegenpolen, maar ook – letterlijk – tot elkaar veroordeeld. Om de tijd te doden vertellen ze elkaar verhalen. Het script van Kiss of the Spider Woman is van Terrence McNally en gebaseerd op het gelijknamige boek van Manuel Puig. De songs zijn van John Kander en Fred Ebb, als duo ook verantwoordelijk voor Chicago en Cabaret.

Voordat Kiss of the Spider Woman zijn intrek neemt in Het Zonnehuis, presenteert OpusOne in mei 2016 eerst de Sondheim-musical Sweeney Todd, ook met René van Kooten in de hoofdrol en in een vertaling en regie van Koen van Dijk.

www.kissofthespiderwoman.amsterdam

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.