Albert Verlinde: ‘Na het zien van deze voorstelling kun je de wereld weer aan’.

Albert Verlinde: ‘Na het zien van deze voorstelling kun je de wereld weer aan’.

Interview: Nikki de Groot

Wij waren vandaag bij een voorproefje van THE SOUND OF MUSIC van Albert Verlinde Entertainment. Wij vroegen ons af wat er door Albert Verlinde heen gaat als hij de scènes zo ziet en hij antwoorde het volgende:

‘Ik ben heel trots, als je dit zo ziet, er staan dertig man op het podium. De kinderen zijn fantastisch en ik denk dat we weer een hele frisse SOUND OF MUSIC gaan maken’ aldus Albert Verlinde.

In 2008 hebben jullie in samenwerking met Efteling ook al THE SOUND OF MUSIC naar het Efteling Theater gehaald en daar heeft de musical gespeeld tot 2010. Waarom kiezen jullie er in zo’n korte periode voor om de voorstelling weer te gaan spelen?

Wij hebben gemerkt bij mensen door het hele land dat er behoefte is aan shows waar je met de hele familie naar toe kunt. Niet zo zeer kindermusical of familiemusical maar grote musicals waar je met iedereen naar toe kunt. Annie is zo’n productie. Dat hebben we vorig jaar gedaan en THE SOUND OF MUSIC is ook zo’n productie. Opa’s en oma’s en vaders en moeder zullen denken ‘O leuk daar kunnen we weer met de hele familie naar toe’. Aan de vraag naar een voorstelling waar je met je familie naar toe kunt willen we voldoen.

Wat is het verschil tussen de samenwerking met de Efteling en dat je de voorstelling nu helemaal zelfstandig gaat produceren?

We hebben een fantastische samenwerking met de Efteling gehad. Die voorstelling was heel erg op het Efteling Theater gemaakt. Nu gaat de voorstelling reizen dat betekent dat we het decor moeten aanpassen en we hebben nu de orkestband met een zestig koppig orkest. We hebben nu alle vrijheid om zonder een co-producent allerlei beslissingen te nemen, over bijvoorbeeld de Maria die we willen en de Kapitein die we willen. Het voelt echter niet anders, omdat we een hele leuke tijd gehad hebben met de Efteling.

THE SOUND OF MUSIC is in 1959 geschreven en speelt nu nog steeds. Wat is dan de succesformule van de voorstelling?

Ik denk dat het een combinatie is van de liedjes die fantastisch zijn, alleen maar hits. Daarbij ook het verhaal, het is een sprookje van Maria die de prinses is, die haar prins wil hebben, dat is Kapitein. De boze fee is dan Hitler de nazi’s en dat maakt het herkenbaar. De hoop die je krijgt, het gevoel dat als je met je gezin bij elkaar blijft je de wereld aan kunt. Dat is het geheim van THE SOUND OF MUSIC.

Waarom moet iedereen deze voorstelling gaan zien?

Omdat je juist in deze tijden behoefte hebt aan iets positiefs. Wanneer je de voorstelling verlaat zal je het gevoel hebben dat je de wereld weer aan kunt en daarom moet je de voorstelling gaan zien.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.