Affiche muziektheatervoorstelling over Herman Brood wordt toegevoegd aan expositie Bart Chabot

Affiche muziektheatervoorstelling over Herman Brood wordt toegevoegd aan expositie Bart Chabot

Het affichebeeld voor de nieuwe muziektheatervoorstelling Chez BROOD wordt a.s. donderdag 16 juli om 16:00 uur toegevoegd aan de expositie Greatest Bits van Bart Chabot in de Centrale OBA in Amsterdam. Voor het affiche is een foto van Anton Corbijn gebruikt.

chez BROOD_Beeld_highresA4_zonder indrukbalk

Corbijn: Eigenlijk is de poster voor Chez BROOD een natuurlijke voortzetting van mijn werk met Herman, waar ik in 1974 mee begon, en waar ik altijd veel plezier aan heb beleefd.”

Chez BROOD
2016 is het Herman Brood-jaar; de rock & roll-legende zou 70 geworden zijn. Afgelopen zaterdag was het veertien jaar geleden dat er een einde kwam aan zijn leven. Bart Chabot schrijft, in samenwerking met Xandra Brood, een eerlijk en liefdevol muzikaal portret over zijn goede vriend. De muziektheatervoorstelling, in regie van Victor Löw en met rollen voor o.a. Stefan Rokebrand, Owen Schumacher en Jan Rot, is vanaf 22 januari 2016 te zien in de Nederlandse theaters.

Chabot: “Herman wilde ooit nog een solovoorstelling maken. Die show zou ‘Chez BROOD’ gaan heten. Hij wilde over zijn leven vertellen, als een kachel waaraan het publiek zich kon warmen. Dat had hij zonder meer gekund, want je leefde op van hem. Na Hazes en Shaffy werd het de hoogste tijd voor een meeslepend document over Herman. Want dat heeft hij verdiend.”

Greatest Bits
In samenwerking met het Letterkundig Museum en uitgeverij De Bezige Bij organiseert de OBA een bijzondere tentoonstelling over het leven en werk van auteur, dichter en performer Bart Chabot. Aan de hand van een persoonlijk samengestelde mix van boeken, foto’s en platen voert Chabot de bezoeker langs liefdes, vriendschappen en werk. De eyecatchers van de tentoonstelling zijn de levensgrote portretten, gemaakt door goede vriend Anton Corbijn.

Greatest Bits is nog tot en met 31 augustus 2015 te zien in de Centrale OBA in Amsterdam. De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

 

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.