Adembenemend mooi, The Bridge of Madison Country.

Adembenemend mooi, The Bridge of Madison Country.

Tekst: Sabine Vercouteren

De met Tony Awards bekroonde muziek van Jason Robert Brown (The Last Five Years) is een hartverwarmende combinatie van zwierige Italiaanse volksmuziek van Francesca en Amerikaanse country van Robert. Aanvankelijke lijkt het een clash van culturen, maar gaandeweg ontstaan duetten waarin de twee stijlen naar elkaar groeien.

Het verhaal gaat over een verwaarloosde vrouw die een avontuurlijke man op het Amerikaanse platteland ontmoet. Ze beleven enkele zeer romantische dagen. Hij gaat weg, zij blijft bij haar gezin en draagt haar geheim met zich mee tot in het graf. Dat is in het kort het verhaal van The bridges of Madison County, volgens zeer beproefd recept tot leven gebracht door Lone van Roosendaal en Rene van Kooten. Naast de aanwezigheid van deze topacteurs zijn castleden Annick Boer, Bas Heerkens, Marieke Goemans en Jeroen C. Molenaar toegevoegd aan de cast.

Vandaag neemt regisseur Koen van Dijk je mee hoe hij deze Broadway-musical omgetoverd tot een intieme Nederlandse versie, op maat gemaakt voor Het Zonnehuis. Zo dicht op de acteurs zat je nog nooit eerder. Het decorontwerp is zo gemaakt dat de acteurs door het publiek heen lopen of zelfs zitten. Het publiek zit als het waren om het podium heen.

We krijgen een korte introductie over het stuk, het eerste nummer gezongen door Lone van Roosendaal geeft mij meteen al kippenvel. Het neemt je mee naar een kijkje in haar eenzame leven.

In de volgende scene, waarin Francesca (Lone van Roosendaal) en Robert (Rene van Kooten) hun eerste contact maken via een glas Ice Tea, wat eindigen met een flesje bier. Samen zingen ze een prachtig nummer waarbij de hele pers smelt van de romantiek die eraf spat. Verder ben ik zelf heel erg benieuwd wat de rest van de voorstelling gaat bieden. Vanaf 2 juni 2017 kan niet alleen ik, maar ook de rest de voorstelling gaan bekijken in Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.