Ad van Liempt maakt tentoonstelling bij musical De Tweeling

Ad van Liempt maakt tentoonstelling bij musical De Tweeling

Historicus, journalist en auteur Ad van Liempt opent morgen samen met de hoofdrolspelers van de musical De Tweeling de tentoonstelling ‘Wat hier speelde…’. 

Ad van Liempt stelde deze tentoonstelling samen. Hij selecteerde negen bijzondere, waargebeurde verhalen over de Tweede Wereldoorlog uit de negen steden waar de voorstelling te zien is. Deze verhalen zijn door een aantal jonge auteurs bewerkt tot monologen en vervolgens bijzonder vormgegeven in tekst en ook op beeld. Voor dat laatste heeft de regisseur van de musical, Ruut Weissman, enkele castleden op indringende wijze de monologen op beeld laten inspreken.

‘Wat hier speelde…’ is vanaf vandaag een week lang te zien in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam en verhuist dan naar de foyer van het Martiniplaza in Groningen. Daarna reist de tentoonstelling mee met De Tweeling naar de theaters in Breda,  Apeldoorn, Heerlen, Rotterdam, Enschede, Den Haag en Eindhoven.

Het vfonds heeft de tentoonstelling mede mogelijk gemaakt.

Ad van Liempt
Ad van Liempt: “Ik heb een brede belangstelling en kennis over de Tweede Wereldoorlog. Ik heb verhalen gezocht waarin sprake is van een dilemma, zoals dat ook voorkomt in De Tweeling. Ook zocht ik naar de mogelijkheid van een keuze, het wel of niet accepteren van iemand. Het moesten bovendien aangrijpende, heftige gebeurtenissen zijn waarop de verhalen waren gebaseerd.”

Alle verhalen in de tentoonstelling worden verteld door tekst, foto’s en video. Het  verhaal van de stad waar de voorstelling speelt, staat steeds centraal, maar ook de andere verhalen zijn uiteraard te lezen en te beluisteren.

Opening:
Datum: woensdag 16 december.
Locatie: Openbare bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143, Amsterdam.
Inloop: 10.30 uur
Aanvang: 11.00 uur.
Einde: 12.30 uur.

Programma:
– Toelichting op de tentoonstelling ‘Wat hier speelde…’ door samensteller, journalist en auteur Ad van Liempt.
– Toelichting door het vfonds.
– Speciale opening door de hoofdrolspelers uit De Tweeling.

Na de opening kan iedereen de tentoonstelling bekijken en is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen aan de betrokkenen.

Zie ook: www.wathierspeelde.nl
Niet voor publicatie/ noot voor de redactie: pers kan zich aanmelden bij Aimee Mars.

Fotocredit : Roy Beusker

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.