Actrice Marjolein Teepen speelt Spider Woman

Actrice Marjolein Teepen speelt Spider Woman

Actrice Marjolein Teepen speelt de vrouwelijke hoofdrol van de Spinnenvrouw in de musical Kiss of the Spider Woman. Dat heeft producent Opus One donderdag bekendgemaakt.

Het wereldberoemde, met veel prijzen bekroonde stuk wordt in juni voor het eerst in Nederland opgevoerd. De mannelijke hoofdrollen worden vertolkt door Alex Klaasen en René van Kooten. Acteurs Mike Reus, Roy Kullick, Thomas Kuipers en Michiel De Meyer hebben bijrollen.

Kiss of the Spider Woman vertelt over twee gevangenen die samen in een kleine cel worden geplaatst. De één vanwege zijn politieke overtuiging, de ander vanwege zijn geaardheid. Ze zijn – letterlijk – tot elkaar veroordeeld en besluiten de tijd te doden door elkaar verhalen te vertellen, waarin de mysterieuze Spinnenvrouw een grote rol speelt.

Koen van Dijk
Marjolein Teepen was eerder onder meer te zien in De Kleine Blonde Dood, Evita, Cats en zowel de Nederlandse als de Duitse versie van We Will Rock You. De Nederlandse vertaling van Kiss of the Spider Woman is van Koen van Dijk.

De voorstelling is van 5 juni tot en met 5 juli te zien in Theater Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.