Acteurs geannuleerde musical Sky vragen faillissement producent aan
De ex-castleden van de musical Sky vragen het faillissement aan van de producent, omdat die het resterende loon van de acteurs niet kan betalen.

Dat meldt advocaat Sascha Janssen aan Shownieuws. De uitbetaling van de lonen van Lone van Roosendaal en haar 8 collega’s kan deels door het UWV worden overgenomen, maar daarvoor moet het bedrijf eerst failliet worden verklaard.

Marco Borsato en componist John Ewbank werkten jaren aan de musical, over een meisje dat wordt gepest en in een droomwereld vlucht. De voorstelling stopte na amper drie maanden wegens gebrek aan belangstelling.

De negen acteurs en dansers uit de show hadden een tijdelijk arbeidscontract gekregen, maar dat werd voortijdig stopgezet toen de musical in juni van vorig jaar stopte. Ze stelden dat ze recht hadden op loon voor de periode dat ze een contract hadden.

Advocaat Sascha Janssen stelt dat rechtszaak ‘alleen maar verliezers’ kent

Procedure

De procedure gaat over de voorwaarden voor het voortijdig opzeggen van het dienstverband. Zoals gebruikelijk bij veel theater- en tv-producties wordt een zogenoemde projectclausule gebruikt. Daarin staat dat medewerkers op straat gezet kunnen worden als een productie stopt voordat het contract eindigt.

De acteurs, onder leiding van hoofdrolspeelster Lone van Roosendaal, spanden een hoger beroep aan, nadat een rechter in de zomer oordeelde dat de acteurs geen recht hadden op extra loon. Dit hoger beroep werd eind januari gewonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.