Acteur Marcel Musters lanceert podcast over 100 vrouwen

Acteur Marcel Musters lanceert podcast over 100 vrouwen

Mugmetdegoudentand lanceert de podcast ‘De 100 vrouwen van Marcel’. Acteur Marcel Musters gaat hierin in gesprek met 100 vrouwen uit zijn leven. Ze hebben allen iets speciaals voor hem betekend, en hij heeft veel levenswijsheid van ze opgestoken. Oude en jonge vrouwen; bekende en minder bekende vrouwen; vrouwen die andere vrouwen helpen kinderen op de wereld te zetten of vrouwen die uit oorlogen moesten vluchten. Ze moesten maar eens uitgebreid aan het woord. Vanaf zondag 16 januari is de is de podcast te horen via o.a. Spotify en Soundcloud. Elke twee weken wordt er een nieuwe podcast – met een andere vrouw – gepubliceerd. 

In ‘De honderd vrouwen van Marcel’ laat Musters met journalist Pablo Cabenda deze vrouwen vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren. “Ik ga graag met deze vrouwen in gesprek. Gewoon, omdat het leuk is ze weer eens te spreken, maar ook omdat we leven in een wereld die is ingericht op mannen. Mannen zijn de norm, vrouwen zijn sociaalmaatschappelijk haast onzichtbaar, en daar breng ik graag verandering in.” – aldus Marcel Musters.


Afleveringen
Elke twee weken komt er een nieuwe podcast online. De inhoud van de eerste twee podcasts zijn al bekend:

Zondag 16 januari – Anya Čonkić
Wat doet een oorlog met je? En als je die bent ontvlucht, hoe pak je dan je leven weer op? Hoe aard je in een samenleving waarin alles vreemd voor je is? Anya vluchtte op negentienjarige leeftijd uit voormalig Joegoslavië en was mede-oprichter van de Amsterdamse organisatie In My Backyard (IMBY), die ervoor zorgt dat statushouders sneller aarden in hun nieuwe omgeving. Ze ging in stilte retraite om te helen van haar oorlogstrauma. Ze zocht er rust en kwam en passant Marcel tegen. Amsterdam is nu haar thuis. ‘Ik weet nog de dag dat ik de sleutel van mijn huis kreeg. Ik keek uit het raam en dacht, hoe kom ik eigenlijk in contact met deze mensen?’ Een gesprek met IMBY-directeur Anya Čonkić.

Zondag 30 januari – Monic Hendrickx
De actrice Monic Hendrickx leerde in 2006 Marcel kennen op de set van de dramaserie Stellenbosch in Zuid Afrika. Marcels toenmalige partner Jeroen Willems Hendrickx’ speelde daarin haar broer. Sinds het overlijden van Willems in 2012 is die vriendschap verder gegroeid. Want Marcel en Monic, die hebben samengewerkt in onder andere de tv-serie Penoza en de speelfilm God Only Knows delen meer dan alleen het acteurschap. Dan kan het zomaar gaan over de zegeningen van meditatie en yoga. Of dat ongemak als iemand je staande houdt omdat hij je herkent maar bij god niet meer weet waarvan. Of hoe je nu je lichaam inzet voor het acteren. ‘Of het nou verleiden is of huilen of boosheid; je moet het wel weten te vinden in je lichaam.’ Een gesprek met Monic Hendrickx.

Over Mugmetdegoudentand
Het eigenzinnige Amsterdamse theatergezelschap van Joan Nederlof, Marcel Musters en Lineke Rijxman maakt al meer dan 35 jaar succesvol theater en televisie. De groep maakt nieuw Nederlands repertoire onder het motto: ‘Het is nu’. Mugmetdegoudentand vindt het daarbij van essentieel belang dat theater onderscheid probeert te maken tussen de ene mening en de andere, tussen werkelijkheid en projectie, verstand en onderbuik en tussen hoofd- en bijzaak.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.