Acrobatisch dansgezelschap Recirquel Company Budapest brengt ‘My Land’ naar Nederland

Acrobatisch dansgezelschap Recirquel Company Budapest brengt ‘My Land’ naar Nederland

Dé grote hit van het Fringe Festival Edinburgh 2018


Met maar liefst 28 uitverkochte voorstellingen was ‘My Land’ van Recirquel Company Budapest, dé hit van het wereldberoemde Fringe Festival 2018 in Edinburgh. De combinatie van dans, acrobatiek, schitterende muziek, licht, illusie en fysieke inspanning maken deze voorstelling een geslaagd voorbeeld van hedendaags verhalend circus. ‘My Land’ gaat op 24 maart in première in Theaters Tilburg en tourt vervolgens tot en met 25 april door heel Nederland.

Met de nieuwe productie ‘My Land’ brengt het gezelschap Recirquel Company Budapest onder artistieke leiding van Bence Vagi, na de prachtige voorstelling ‘Nuit de Paris’ opnieuw een fantastische voorstelling naar ons land. De combinatie van dans, acrobatiek, schitterende muziek, licht, illusie en fysieke inspanning maken deze voorstelling een geslaagd voorbeeld van hedendaags verhalend circus.

In één van de meest ambitieuze circusprojecten van dit seizoen bewegen de artiesten

over een met aarde bedekte ondergrond, terwijl ze fascinerende beelden creëren die traditie, vrijheid en liefde oproepen. Indringende Tataarse, Moldavische en andere muziekstukken uit de Oekraïne verrijken het verhaal over wie de baas is over het land.

‘My Land’ is ontwikkeld door de in Hongarije geboren en in het Verenigd Koninkrijk getrainde artistiek leider Bence Vagi. Deze pionier en voormalig danser heeft een volledig nieuw circusgenre ontwikkeld waarbij gebruik wordt gemaakt van de techniek van de circusartiesten en de samensmelting met dans, muziek en theater. Hierdoor is een unieke en eigentijdse Oost-Centraal Europese stijl ontstaan.

Tijdens het Schotse Edinburgh Fringe Festival in 2018 was ‘My Land’ dé hit van het festival met 28 uitverkochte voorstellingen en ontving de show louter vijf-sterren recensies.


The Scotsman – ★★★★★
“…electric atmosphere”…”…a torrent of strength, bravery and precision”.

Fest Magazine – ★★★★★
“….cast of extraordinarily high technical calibre”…. “Beautiful and inventive scenography…”

Edinburgh Guide ★★★★★  
“…executed with excruciating precision and exquisite beauty…”Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op: https://www.dgtheater.nl/voorstelling/recirquel

FOTO: ©Tamas Rethey

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.