Abafazi terug naar theater met energieke en kleurrijke show African Sunset!

Zuid-Afrikaanse vrouwen wegens groot succes terug in Nederland

De tien Zuid-Afrikaanse vrouwen van Abafazi zijn terug met een gloednieuwe show! Na het daverende succes in 2014 nemen de dames het publiek opnieuw mee op reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika. African Sunset is het nieuwe spektakel waarbij de tien gepassioneerde vrouwen zorgen voor een kleurrijke en energieke avond vol indrukwekkende drum- en danspartijen. Abafazi – African Sunset is van 16 februari t/m 7 mei te zien in verschillende theaters door Nederland.

Door de vrouwen van Abafazi wordt door middel van kracht, snelheid, plezier en enthousiasme veel liefde voor Afrika overgebracht. En dat werkt aanstekelijk, want het publiek wil meer van deze Afrikaanse warmte voelen! Met African Sunset verwacht Abafazi het publiek opnieuw te bekoren en deelgenoot te maken van hun cultuur.

In de voorstelling worden een aantal bijzondere traditionele instrumenten gebruikt, zoals de icolongo (soort fluit), de uhadi (snaarinstrument) en de mbirra (tokkelinstrument). Deze instrumenten staan garant voor prachtige, authentieke klanken van het Afrikaanse continent. Ook de Afrikaanse drum komt naar voren. Van oudsher is de Afrikaanse drum een vooral door mannen bespeeld instrument, maar de kleurrijke en energieke Abafazi-vrouwen zetten dat traditionele beeld volledig op zijn kop. Internationale hits van Miriam Makeba en Brenda Fassie zullen de revue passeren gedurende de avond. Daarbij vindt een afwisseling met indrukwekkende danspartijen plaats en zal een stukje a capella niet uitblijven.

DommelGraaf
Het team van DommelGraaf brengt elk seizoen diverse voorstellingen van verschillende disciplines uit buiten- en binnenland naar het theater. Naast Abafazi brengt DommelGraaf dit seizoen ook nog de opera Madame Butterfly, het operagala A Night At The Opera en de romantische balletten De Notenkraker, Het Zwanenmeer en Sleeping Beauty. Daarnaast brengt DommelGraaf odes aan muzieklegendes met de theaterconcerten Simon & Garfunkel – The Story, A Tribute to Karen Carpenter en We Remember Elvis Presley. Ook de theatervoorstellingen van Big Black and Beautiful, Hans Liberg, Karin Bloemen en Ruth Jacott staan via DommelGraaf op de planken. Het volledige aanbod en meer informatie over DommelGraaf is te vinden op www.wereldtheater.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.