Aanvullende audities Nederlandse première musical The Visit (ensemble en mannelijke hoofdrol)

Aanvullende audities Nederlandse première musical The Visit (ensemble en mannelijke hoofdrol)

Vanwege het verder uitstellen van de psychologische thrillermusical The Visit naar voorjaar 2022 is producent Het Brabants Muziek-Theater op zoek naar aanvulling van de cast. Eind juni zal worden geauditeerd voor de rol van burgemeester en enkele ensembleplekken.

The Visit vertelt het bloedstollende verhaal van de miljardair Claire Zachanassian, die na ruim 40 jaar terugkeert naar het verarmde stadje Güllen en de wanhopige inwoners twee miljard euro biedt op één voorwaarde: de dood van haar jeugdliefde Alfred. Een overweldigende muzikale sneltrein van geldzucht en paranoia volgt, afgewisseld met emotionele flashbacks naar wat was en wat had kunnen zijn.

De musical is gebaseerd op het toneelstuk ‘Der Besuch der alten Dame’ van Friedrich Dürrenmatt en ging in 2013 onder diezelfde titel in première in Zwitserland, met musicalicoon Pia Douwes in de hoofdrol. Het Brabants Muziek-Theater brengt het stuk in voorjaar 2022 met een tour langs acht Zuid-Nederlandse theaters voor het eerst in het Nederlands op de planken, in een unieke samenwerking met Vereinigte Bühnen Wien, licentiehouder van wereldberoemde musicaltitels als Mozart, Tanz der Vampire en Elisabeth.

Voor de rol van Matthias Richter, burgemeester van het stadje en beste vriend van Alfred, is het gezelschap op zoek naar een licht-klassieke hoge bariton of donkere tweede tenor, met goede spelkwaliteiten tussen 40 en 65 jaar (speelleeftijd 52). Karakteromschrijving: vergane glorie, maar nog steeds autoritair, met de nodige bravoure. In het ensemble is ruimte voor een jong ogende tenor (18/19 jaar) en verschillende alten en mezzosopranen.

Audities vinden plaats op dinsdag 29 en woensdag 30 juni in de avond. Inschrijven kan via de website www.brabantsmuziektheater.nl/audities, waarop ook meer informatie over The Visit te vinden is.

Speellijst The Visit

Zaterdag 5 februari 2022                   Markant                      Uden (première)

Donderdag 24 februari 2022             Stadsschouwburg       Nijmegen

Zaterdag 12 maart 2022                    De Maaspoort             Venlo

Donderdag 24 maart 2022                 ChasséTheater           Breda

Zaterdag 26 maart 2022                    De Schalm                  Veldhoven

Zaterdag 23 april 2022                      De Blauwe Kei           Veghel, Meierijstad

Zaterdag 21 mei 2022                       De Leest                     Waalwijk

Zaterdag 18 juni 2022                        De Lievekamp            Oss

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.