Aanstormend talent Shailesh Bahoran maakt nieuwe voorstelling ‘Ignite’

Aanstormend talent Shailesh Bahoran maakt nieuwe voorstelling ‘Ignite’

De nieuwe dansvoorstelling van ISH Ignite door choreograaf Shailesh Bahoran, gaat over de oorsprong van energie. Filosofen, wetenschappers en gelovigen van allerlei godsdiensten schreven er al boeken vol over met ingewikkelde theorieën en poëtische verhalen. Een inspirerende voorstelling waar het publiek zonder twijfel de zaal vol energie verlaat. Op 1 oktober gaat Ignite officieel in première en zal toeren tot 1 december 2016.

Ignite wat ‘ontbranden’ in het Nederlands betekent, is een dansvoorstelling van aanstormend talent Shailesh Bahoran. Hij is speciaal naar zijn geboorteland India afgereisd om inspiratie op te doen voor onder meer deze voorstelling. Bahoran gebruikt hiphop als basis en laat zich inspireren door moderne en traditionele Hindoestaanse dans. In deze voorstelling zien we vijf underground urban dansers en de kracht die dat heeft. Een explosie van energie dat vrijkomt. Vijf energiebronnen met één houvast; de roots en power van Shailesh Bahoran.

‘Alles is energie. Onze spieren spannen zich aan en de aarde raast door de ruimte. Kleine stroomstootjes schieten door ons brein, schreeuwen tegen ons lichaam dat we willen rennen. De lucifer ontsteekt in een felle vlam. Energie is alles.’

Shailesh heeft zich naast zijn imposante carrière als danser de afgelopen jaren bewezen als een bevlogen en getalenteerd maker. Eerder dit jaar maakte hij de voorstelling Urban Jungle op Festival Classique, dat op NTR werd uitgezonden en in 2014 werd zijn solo Heritage genomineerd voor de Danspublieksprijs. Door de Nederlandse Dansdagen is hij gevraagd voor het project Distinguished Dreams. Samen met singer songwriter Marike Jager vanuit Motel Mozaïek Festival vormt hij een duo. Ignite is zijn eerste grote toer door heel Nederland.

Shailesh Bahoran is een veelzijdige hiphop danser en choreograaf die zich onderscheidt door zijn fenomenale techniek, originaliteit en expressiviteit. Hij heeft stevige roots in de hiphop cultuur maar is zeker niet bang out-of-the-box te werken. ‘Uiteindelijk is het allemaal dans’ aldus Bahoran.

Foto  Studio Breed

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.