Aangrijpende danssolo Kites in Korzo Den Haag

Aangrijpende danssolo Kites in Korzo Den Haag

Op donderdag 17 november om 20.30 uur is in Korzo in Den Haag de dansvoorstelling Kites van Roshanak Morrowatian en haar gezelschap Rover te zien. Het is voor het eerst na de première op De Nederlandse Dansdagen in Maastricht dat deze hyper-actuele voorstelling in de Randstad is te zien.

Hoe is het om op jonge leeftijd te moeten vluchten uit je thuisland en op te groeien in een asielzoekerscentrum, in een ‘limbo’ tussen verleden en toekomst? In Kites deelt Roshanak Morrowatian door middel van herinneringen en flashbacks haar eigen ervaringen en die van kinderen met een soortgelijk verleden. Een beeldende, interdisciplinaire solo die de fysieke en mentale sporen van op de vlucht zijn invoelbaar maakt.

Roshanak Morrowatian (Iran, 1989) behaalde haar bachelor en master in dans aan de Folkwang Universiteit in Essen (D) en danste in stukken van o.a. Pina Bausch, Isabelle Beernaert, Marina Abramovi

, Alexis Blake en Joost Vrouenraets. Als choreografe brak ze door met Polished (2019), waarvoor ze samen met Mami Izumi de BNG Bank Dansprijs 2020 won. In 2021 richtten beide choreografen hun eigen dansgezelschap op: Rover. Rover maakt fijngevoelige, persoonlijke en unieke voorstellingen rondom actuele thema’s als migratie, gender en culturele conflicten.

Praktische informatie

Wanneer: donderdag 17 november 2022

Tijd: 20.30-21.30 uur

Adres: Korzo, Prinsestraat 42 in Den Haag

Tickets: https://korzo.nl/nl/programma/voorstellingen/kites/2022-11-17-20-30/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.