“Aan de vooravond” van Eli Asser alsnog in première” in 2021

“Aan de vooravond” van Eli Asser alsnog in première” in 2021

Na een voorbereiding van meer dan een jaar zou in Theater Orpheus vanavond de première van het Apeldoornse drama Aan de Vooravond plaatvindenHelaas gooide Corona ook hier roet in het eten. In plaats van de geplande première maakt Orpheus vandaag het heuglijke nieuws bekend dat het toneelstuk alsnog gespeeld gaat worden; In 2021.
 
“Het Coronavirus zorgde ervoor dat we onze repetities halverwege moesten afkappen.”, vertelt regisseur Jori Hermsen van Jori Hermsen Producties. “Daarvan waren we allemaal ontzettend aangeslagen. Dankzij de geweldige samenwerking met Orpheus en een gedreven ploeg hebben we het hele project naar 2021 kunnen verplaatsen. Ik kan niet wachten om vanaf eind februari 2021 weer aan dit intrigerende stuk te gaan werken.” Hermsen en Mirjam Barendregt, directeur van Orpheus, zijn het er over eens: “Dit belangwekkende verhaal moet gewoon verteld worden.” Daarom maakt Orpheus vandaag met trots de nieuwe speeldata bekend. De première zal op 13 april 2021 in de Rabobankzaal van Orpheus zijn. Ook van 14 t/m 16 april en op 4 mei genieten bezoekers van dit toneelstuk van Eli Asser, geschreven met een lach en een traan. Aan de Vooravond is zijn autobiografische verhaal over de gebeurtenissen in het Apeldoornsche Bosch tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim 75 jaar geleden.
 
Net als in 2020 zijn er volgend jaar schoolvoorstellingen voor het middelbaaronderwijs in Apeldoorn, deze worden op 12 en 13 april in de middag gespeeld. Op vrijdag 16 april is er een extra matineevoorstelling voor theaterbezoekers die liever ’s middags naar het theater gaan.
 
Cast
De eerste dag na 12 maart kon Bas Keijzer, één van de hoofdrolspelers uit Aan de Vooravond, niet geloven dat het waar was. Keijzer vertelt, “Ondanks het besef hoe ernstig de situatie is en wetende dat de maatregelen nodig zijn om het virus te bestrijden, kon ik het moeilijk accepteren. Ik heb altijd verhalen nodig, genietend als toeschouwer in de zaal of spelend op het toneel. Door de beperkingen die we nu in vredestijd opgelegd krijgen, voelen we slechts een fractie van wat mensen in oorlogstijd ervaren. Hoe langer wij in vrijheid leven hoe groter het belang van een stuk als Aan de Vooravond.” Bas kijkt er enorm naar uit om volgend jaar de draad weer op te pakken met acteurs Lester van Olffen, Jessica Zeylmaker, Emma Remmelts en Peter Boven en de rest van de crew. Op dit moment wordt gekeken of iedereen van de amateurcast ook in 2021 zijn opwachting kan maken in het stuk.
 
Meer informatie en tickets
Mirjam Barendregt: “Vorige week konden we de landelijke actie ‘Bewaar je ticket, geniet later’ bekend maken en nu maken we voor de eerste verplaatste voorstellingen de data bekend. Iedereen die dus al een kaartje heeft gekocht, kan erop rekenen dat het ticket geldig blijft. Tickets voor de oorspronkelijke première datum blijven geldig voor de nieuwe premièredatum. Ticketkopers krijgen binnen enkele weken persoonlijk bericht. Meer informatie over deze actie vind je op bewaarjeticket.nl.
 
Tickets voor de nieuwe data van deze voorstelling zijn vanaf 1 juni 2020 te koop via de website van Orpheus.

De cast
Eerder werd al bekendgemaakt dat de hoofdrollen vertolkt gaan worden door de acteurs Bas Keijzer, Lester van Olffen, Peter Boven, Jessica Zeylmaker en Emma Remmelts. De cast zal daarnaast bestaan uit een aantal bevlogen en enthousiaste amateur acteurs en dansers, voor een groot deel uit Apeldoorn en van de Theater Vooropleiding Amersfoort. 
 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.