Aaf Brandt Corstius en Lies Visschedijk i.s.m. mugmetdegoudentand

Aaf Brandt Corstius en Lies Visschedijk i.s.m. mugmetdegoudentand

“Bijzonder geestige voorstelling, lekker over de top gespeeld door Visschedijk en Van den Toorn”

– Telegraaf  

Amsterdam, 8 september – Mugmetdegoudentand presenteert ‘Margreet heeft de groep verlaten’. Aaf Brandt Corstius en Joan Nederlof schreven deze zeer actuele en herkenbare voorstelling over buurtapps, waarin Lies Visschedijk en Dick van den Toorn op een hilarische wijze verschillende personages uit de buurt vertolken. Het gaat z’n gangetje, in de straat en op de app, totdat Margreet zonder aankondiging de groepsapp verlaat. Op de straatborrel en in de dagen daarna gaat het over niets anders meer. Waarom heeft Margreet de groep verlaten?

‘Margreet heeft de groep verlaten’ is wegens de succesvolle lunchtheatervoorstelling uit 2020, terug als uitgebreide avondvoorstelling. Deze verlengde voorstelling, gaat op 25 september (Burendag) in première bij Theater Bellevue in Amsterdam en tourt daarna t/m 4 december door het land. Bekijk hier de speellijst.

——

Eén straatje, dertig buren. Ze hebben samen een appgroep.
De ene buurman houdt op ietwat paranoïde wijze de veiligheid in de gaten, de ander vraagt met regelmaat om een klopboor of griptang om tot ergernis van de rest van de straat weer een hele zondagmiddag aan zijn huis te gaan klussen.

Soms zijn er nieuwtjes – muizen bij de Albert Heijn, of iemand heeft ineens een granaat uit de Tweede Wereldoorlog in de achtertuin gevonden. Alles verloopt rustig, in deze gemoedelijke buurt.

Maar op een dag verlaat Margreet de appgroep. Margreet, de buurvrouw van nummer 32. Op de straatborrel, en in de dagen daarna, gaat het over niets anders meer: waarom heeft Margreet de groep verlaten?

Waarom doet iemand dat eigenlijk, de groep verlaten?
Kan dat? En mág het?
De vanzelfsprekendheid waarmee het suffe straatje een eenheid vormde, valt weg. Buren komen tegenover elkaar te staan, vriendschappen worden op de proef gesteld en het allerergste; het buurtfeest dreigt in het water te vallen!
En van Margreet horen we niets.
Want zij heeft de groep verlaten.

——

Na Fifty Fifty, Een Flinke Linkse Vrouw en Buik werkt mugmetdegoudentand opnieuw samen met Aaf Brandt Corstius en Lies Visschedijk. Deze keer met Mug-veteraan Dick van den Toorn, eerder te zien in o.a. Verlichtinglight (2010) en Quality Time (2012).

——

Spel Lies Visschedijk en Dick van den Toorn
Tekst Aaf Brandt Corstius en Joan Nederlof
Eindregie Paul van der Laan en Joan Nederlof
Decor x+l
Foto Martine Stig

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.