A New Brain; een nieuw geluid van De Kernploeg

A New Brain; een nieuw geluid van De Kernploeg

Tekst: Jessica Uijttewaal

Nog even en dan is het zover, dan zal De Kernploeg de voorstelling A New Brain gaan spelen. De cast, bestaande uit Freek Bartels, Lone van Roosendaal, Jonathan Demoor, Tony Neef, Dennis Willekens, Eva Poppink, Peggy Sandaal en Christanne de Bruijn, gaf deze vrijdag alvast een voorproefje door drie nummers uit de musical ten gehore te brengen.

De musical gaat over de jonge componist Gordon Schwinn (Freek Bartels) die acuut geopereerd moet worden en bang is dat hij dood gaat met de mooiste muziek nog in zijn hoofd. Het vertelt het verhaal van de verandering in zijn leven na deze operatie.
De muziek en liedteksten van A New Brain zijn van William Finn, de nummers die de cast ten gehore brachten waren een mooi voorproefje van deze schitterende muziek. De regie van de Nederlandse versie is in handen van Benno Hoogveld. Florus van Rooijen maakt de vertaling en de cast wordt begeleid door een zevenkoppige live band onder leiding van Rosite van der Woude.

Er zullen maar een beperkt aantal voorstellingen te zien zijn van 14 t/m 16 en 19 t/m 23 juli, waarvan er al een aantal uitverkocht zijn. Het is zeker aan te raden om snel uw kaarten te bestellen voor ze niet meer te verkrijgen zijn. De muziek en de fantastische cast zijn meer dan goede redenen om deze musical te gaan zien.

De Kernploeg is in 2016 opgericht door Erwin Aarts uit een grote liefde voor het Amerikaanse musicalrepertoire. Er zijn de afgelopen honderd jaar ontzettend veel prachtige Amerikaanse musicals geschreven die in Nederland niet of nauwelijks opgevoerd worden. De Kernploeg wil die stukken spelen die anders niet zo snel naar ons land zouden komen.

In juli 2017 zal dit dus de debuutvoorstelling A New Brain zijn en het plan is om vanaf dan iedere zomer een kleine versie van een Amerikaanse musical op te voeren op bijzondere locaties, in eerste instantie in Amsterdam. Daarnaast wil De Kernploeg door het jaar heen bijzondere musical(kamer)concerten organiseren in de stad. Op deze manier hoopt De Kernploeg iets te kunnen bijdragen aan een stuk verkenning van het genre en iets moois toe te voegen aan het huidige musicalaanbod in Nederland

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.