A man and his music. Groots concert met Metropole Orkest

A man and his music. Groots concert met Metropole Orkest

Hadewych Minis, Greetje Kauffeld, Jon van Eerd, Matt Dusk, Tania Kross, Felix Maginn, Ruben Hein en Leonie Meijer eren Frank Sinatra op zijn 100e geboortedag

In december 2015 is het honderd jaar geleden dat FRANK SINATRA werd geboren. Vanwege zijn enorme impact op de muziekgeschiedenis wordt deze 100ste geboortedag gevierd met een groots theaterconcert door het internationaal bekroonde Metropole Orkest en vele solisten uit binnen- en buitenland.
De tribute aan de legendarische Amerikaanse zanger en acteur is een met sterren bemande show. Hadewych Minis, Tania Kross, Greetje Kauffeld, Jon van Eerd, Ruben Hein, The Voice-finaliste Leonie Meijer, Moke-zanger Felix Maginn en de Canadese jazzzanger Matt Dusk zullen in een avondvullende voorstelling ‘The Voice’ op fenomenale manier muzikaal eren. Presentatie Frits Sissing. Vanaf 10 december is Sinatra 100 – A man and his music in 4 theaters in Nederland te zien: Schouwburg Orpheus, CineMec Ede, RAI Theater Amsterdam en De Maaspoort Venlo.

Frank Sinatra kan gezien worden als de meest populaire zanger, de meest gefotografeerde persoon en nog steeds beschouwen velen hem als hét icoon van de twintigste eeuw. Sinatra was zanger, maar ook een veelzijdig performer, acteur, stand-up comedian, danser, de leider van de Rat Pack, radiomaker, platenbaas, bedenker van het conceptalbum en filmproducer. Maar Sinatra liet vooral de muziek voor hem spreken. Hij weerstond de big bands, de rock ‘n’ roll, The Beatles en bleef onderdeel van de popmuziek in de jaren zeventig en tachtig. Hij sloot zijn platencarrière af met twee albums waarop hij (als eerste!) in duet ging met alle belangrijke popsterren van de jaren 90. Frank Sinatra overleed op 14 mei 1998.

Met o.a. Hadewych Minis | Felix Maginn (Moke) | Greetje Kauffeld | Jon van Eerd | Tania Kross | Ruben Hein | Leonie Meijer | Special guest Matt Dusk
Het Metropole Orkest o.l.v. Jörg Achim Keller

Toegangskaarten voor de concerten via de theaters of via Eventim www.eventim.nl
Meer informatie over kaartverkoop en toegangsprijzen op www.thevoice100.nl.

Samenstelling: Cor Franc
Producent: Stichting Friends of the Great American Songbook

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.