9 JEUGTHEATERGEZELSCHAPPEN PRESENTEREN THEATER EN DANS OP UITMARKT AMSTERDAM

UITMARKT

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019 vindt de jaarlijkse Uitmarkt plaats in Amsterdam. Ook dit jaar is er weer een uitgebreid programma voor jeugd en jongeren op de Junior Uitmarkt. Na het succes van afgelopen jaar slaan de Nederlandse jeugdgezelschappen opnieuw de handen ineen op de Uitmarkt. Negen gezelschappen presenteren het hele weekend doorlopend theater- en dansworkshops en voorstellingpreviews in de KIDS@WORK workshoptent.

LAAT JE VERRASSEN…

Het hele weekend is er voor diverse leeftijden van 11:00 tot 17:00 uur genoeg te doen op de Junior Uitmarkt. In de KIDS@WORK Theater en Dans workshoptent kruip je in de huid van boeven en politie, leer je dansen en beatboxen, krijg je les in applaudisseren en ben je getuigen van wonderlijke verhalen en bijzondere voorstellingen. Op het programma staat onder andere een broers en zussen dansworkhop, een hiphopworkshop van topchoreograaf Dalton Jansen, een percussieworkshop met de slagwerkers van Percossa, een boevenmasterclass voor kleuters, een workshop beatbox aria’s maken rondom Mozart’s De Toverfluit en een snelcursus kickboksen met een theatraal randje. Daarnaast zijn er op het jeugdtheaterpodium previews te zien van voorstellingen uit seizoen 2019/2020.

JEUGDTHEATER- EN DANS OP DE UITMARKT

Negen gezelschappen slaan dit jaar de handen ineen om een gevarieerd programma met workshops en previews voor kinderen en jongeren te presenteren en samen theater en dans voor jong publiek in Nederland op de kaart te zetten. De gezelschappen die deelnemen zijn BonteHond, Danstheater AYA, DOX, Het Filiaal Theatermakers, Maas theater en dans, Oorkaan, plan d-, Theatergroep Kwatta en de Toneelmakerij. Tijdens de Junior Uitmarkt kan je deze gezelschappen vinden bij de Jeugdtheater Marktkraam naast de workshoptent. Daar is ook alle informatie te vinden over het nieuwe culturele seizoen vol mooie, ontroerende en verrassende voorstellingen voor jong publiek.

JUNIOR UITMARKT 2019

Datum: Zaterdag 24 en zondag 25 augustus
Tijd: 11:00 – 17:00
Locatie: Museumplein, zie plattegrond of klik hier
Meer informatie: www.uitmarkt.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.