9 jaar Soldaat van Oranje – De Musical

#vrijheidin9seconden

Kans op 9 kaarten voor jubileumvoorstelling 

Op 30 oktober is het precies negen jaar geleden dat Soldaat van Oranje – De Musical in première ging. Ter gelegenheid hiervan en het feit dat Nederland vanaf vandaag in Zeeland het begin van 75 jaar vrijheid viert, wordt het publiek gevraagd een video van negen seconden te maken waarin zij vertellen of uitbeelden wat vrijheid voor hen betekent. Degenen die meedoen maken kans op negen kaarten voor de jubileumvoorstelling.

“We willen op een bijzondere manier stilstaan bij het feit dat Nederland 75 jaar vrijheid viert”, laat producent Fred Boot weten. “En dat Soldaat van Oranje – De Musical al negen jaar de herinnering levend houdt en de geschiedenis doorvertelt is voor ons ook een moment daar juist nu bij stil te staan. Daarom leek het ons mooi om het publiek in negen seconden te laten vertellen wat vrijheid voor hen betekent. Negen seconden lijkt heel kort voor dit belangrijke thema, maar het dwingt je ook na te denken om in een korte, krachtige formulering uit te drukken waarom vrijheid niet vanzelfsprekend is.”

Acteurs

Een aantal acteurs, uit voorgaande en huidige cast, maakten ook een negen seconden durende video waarin zij vertellen wat vrijheid voor hen betekent. Deze video’s van Edwin de Vries, Henriëtte Tol, Thomas Cammaert, Roel Dirven, Peter Tuinman, Anne Lamsvelt, Oren Schrijver, Willemien Dijkstra en ook van dochter Karna Hazelhoff Roelfzema staan op onderstaande video oproep.

Meedoen en kans op 9 kaarten voor de jubileumvoorstelling

Iedereen die in 9 seconden vertelt of uitbeeldt wat vrijheid voor haar of hem betekent, dit deelt op soldaatvanoranje.nl/9jaar en zijn of haar social media met #vrijheidin9seconden, kan meedoen. Deelnemers maken kans op 9 kaarten voor de jubileumvoorstelling op 30 oktober of 2 kaarten voor een voorstelling van Soldaat van Oranje – De Musical op een datum naar keuze.

Meer informatie en uploaden: soldaatvanoranje.nl/9jaar

75 jaar Vrijheid

In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven, bron: Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Soldaat van Oranje – De Musical is een productie van NEW Productions, het productiebedrijf van investeringsmaatschappij Amerborgh. Sinds de première op 30 oktober 2010 heeft de voorstelling al meer dan 2,9 miljoen bezoekers verwelkomd.

soldaatvanoranje.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.