7EVEN TOONT UITEENLOPEND WERK VAN EEN STERKE GENERATIE DANSMAKERS

7EVEN TOONT UITEENLOPEND WERK VAN EEN STERKE GENERATIE DANSMAKERS

Amsterdam – Op woensdag 5 juli 2017 vindt de Nederlandse première van 7EVEN plaats tijdens Julidans Amsterdam. Zeven choreografen maken een choreografie met zeven dansers van ICK en Ballet National de Marseille.

Voor 7EVEN dagen Emio Greco en Pieter C. Scholten zeven choreografen uit om, met het manifest De 7 noodzakelijkheden in gedachten, hun fascinatie voor het lichaam kenbaar te maken. Amos Ben-Tal (IL/NL), Ayelen Parolin (AR/BE), Ula Sickle (CA/PL), Nacera Belaza (DZ/FR), Faustin Linyekula (CD), Eric Minh Cuong Castaing (FR) en Joeri Dubbe (NL): rauw, gestileerd, politiek, technologisch, minimalistisch of expressief, allen hebben ze alvast één ding gemeen: het lichaam is de inspiratie – en krachtbron. 7EVEN biedt een bijzonder overzicht van het werk van een sterke generatie dansmakers.

7 Noodzakelijkheden

Emio Greco en Pieter C. Scholten ontmoetten elkaar in 1995 en stelden destijds een zevendelig manifest op, als poging om dans in woorden te vatten. Ruim 20 jaar later schrijven zeven uiteenlopende choreografen, in de context van dit manifest, hun eigen noodzakelijkheid. Greco en Scholten voeren de regie over het resultaat van deze zoektocht. ICK is altijd op zoek naar nieuwe artistieke input, uitwisseling van kennis, onderzoek en reflectie. Het is van belang deze confrontatie aan te gaan om de gedeelde fascinatie voor het lichaam verder te ontplooien.

ICK en Ballet National de Marseille

Emio Greco en Pieter C. Scholten zijn niet alleen directeur van ICK, maar sinds 2014 ook van Ballet National de Marseille (BNM). Dit heeft geresulteerd in grootschalige coproducties zoals EXTREMALISM in 2015, en het herwerken van ICK producties als ROCCO, LE CORPS DU BALLET en PASSIONE door BNM. Met 7EVEN wordt nu ook op het gebied van talentontwikkeling samengewerkt. Naast 7EVEN zal dit jaar ook de coproductie KINDERTOTENLIEDER APPEARANCE in première gaan.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.