Wijzer van choreograaf Remses Rafaela

Wijzer van choreograaf Remses Rafaela

Op zondag 5 april 2019 presenteert Maas theater en dans de première van Wijzer in het Maaspodium, Rotterdam. Choreograaf en danser Remses Rafaela danste al bij Maas in onder andere de voorstelling B-BOY.Met Wijzer (4+) maakt hij zijn eerste dansvoorstelling.Wijzer is een fantasievolle, energieke voorstelling waarin acrobatiek, hiphop en Afro-Caraïbische dans gemixt wordt met slapstick en schaduwspel. De voorstelling gaat vanaf oktober 2020 op tournee door Nederland.
Wijzer (4+)
Twee broertjes moeten naar bed. Het lukt ze niet in slaap te vallen. Het is leuker om op de iPad te spelen. Maar dan valt die uit. De broers spelen door en fantaseren hun eigen spel. De wijzers van de klok tikken de uren weg. Ze keten, dansen, nachtbraken,breken de tent af en maken papa boos. Uiteindelijk vallen ze in slaap. Dan gaat de wekker. Remses
Rafaela over Wijzer
“Kinderen spelen tegenwoordig veel op de iPad. Ze zien elkaar niet meer, bewegen niet meer. Toen Maas mij vroeg een stuk te maken voor kleuters, wist ik dat het daarover moest gaan. Over hoe kinderen zelf dingen kunnen uitvinden, hun zintuigen kunnen laten werken. Ik herinner me hoe leuk het was om te voetballen, hutten bouwen, springen op de bank en over kussens en tafels. Om te spelen met wat er is. Ik probeer mijn kinderen dat ook te leren. Mijn voorstelling is een ode aan het fysieke spel en de fantasie van kinderen.”
Makers
Concept / choreografie: Remses Rafaela
Dans: Patrick Karijowidjojo, Remses Rafaela
Coach/repetitor:Shailesh Bahoran
Decor:Marlies SchotKostuums:Dorine van IJsseldijk
Licht:Mike den Ottolander (GVDO Lichtontwerpers)
Dramaturgie:Dorien Folkers
Speeldata4-5 april 2020 Maaspodium, Rotterdam
okt-dec 2020 Tournee NL

Foto: © SYB ontwerp

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.