Recensie: Anita van Creij

Al jaren succesvol in het theater, een schare trouwe fans, een swingende show met een diversiteit aan songs en sterke stemmen. Dat is het winnende concept van Jeans. Bij de show van dit jaar ‘Blame it on the Boogie’ was het een tikje anders; minder losse nummers; nog meer een ijzersterke en gelikte show.

In deze 2018 uitvoering is een in het oog en oor springende rol weggelegd voor Veloris Yorks. Ze laat geweldige moves het toneel over gaan alsof het geen moeite kost en knalt er schijnbaar moeiteloos allerlei oor-strelende songs uit.

Hoogtepunten en een lust voor het oog zijn de super strakke choreo’s. Ivo Chundro en Alessandro Pierotti hebben een fantastische show neergezet. In een aantal nummers (zoals het iconische Kiss van Prince) zijn de arrangementen net te ver weg van het origineel om de zaal mee te krijgen. Solo staan vooral de eerder genoemde Velorisa Yorks, powerhouse Sarah van der Meer en Xander Venema hun respectievelijke mannetje.

De Boogie krijgt in de eerste akte vanaf moment één de schuld via opening ‘Music was my first love’ van John Miles. Deze gaat in één medley-adem naadloos over naar ‘This is me’ uit The Greatest Showman, waarna het publiek uit hun zetel in het Rijswijkse theater wordt gesommeerd met ‘Signed sealed delivered’ van Stevie Wonder. Het publiek gaat met het nummer ‘Dancing in the streets’ dansend op weg naar het pauzedrankje.

De tweede akte start verrassend. Met het beginakkoord wat ‘We will rock you’ van Queen en na het bekende klap-klap-klap een onverwachte stilte laat vallen welke door de zaal op automatische piloot ingevuld wordt, wordt ‘Streets’ van Kensington opgepakt. Na de pauze wordt in de arrangementen dichter bij het origineel gebleven, wat hoorbaar en zichtbaar breder in de zaal wordt opgepikt. Rock-chick Sarah van der Meer knalt Aerosmith’s ‘Don’t wanna miss a thing’ en ‘Black Velvet’ van Alannah Miles moeiteloos de zaal in.

Wat volgt is een Spaans blok met Despacito en Echame La Culpa door een wederom erg sterke podium presence van Velorisa Yorks een eigen ingetogen mooi klein gehouden en melodramatische versie van Blof’s ‘Omarm me’ door Xander Venema

Met ‘I believe I can fly’ pakt de cast van Jeans in de finale groots uit. Al met al een toffe muzikale avond met diverse uit je dak momenten en de kans volop te genieten van ijzersterke podiumbeesten.

Cast:

Rowan Smit

Xander Venema

Robbert Zwols

Max van Waard

Myrthe Bijlsma

Kirsten Fennis

Sarah van der Meer

Velorisa Yorks

Band:

Harmen Leurink

Hans Voerman

Remco van der Sluijs

Will Nuruwe

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.