6000 euro voor acht premièrekaarten Dagboek van een Herdershond

6000 euro voor acht premièrekaarten Dagboek van een Herdershond

Albert Verlinde steunt Missie 538 

Een spontaan bezoekje van Albert Verlinde aan de studio van Radio 538 heeft zesduizend euro voor het goede doel opgeleverd. Deze week staan de radioprogramma’s van de zender in het teken van 12 missies. Albert besloot ter plekke premièrekaarten van de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond voor de veiling beschikbaar te stellen. 

Dit idee is spontaan ontstaan,’ laat Albert Verlinde weten. ‘En daar houd ik van. Spontane acties werken vaak heel goed. Het is fantastisch wat de dj’s voor Missie Radio 538 doen. Vooraf hebben ze twaalf goede doelen vastgesteld. Luisteraars kunnen voor geld een nummer aanvragen, maar bedrijven kunnen ook het één en ander voor de veiling aanbrengen.’ Ter plekke besloot Albert vier kaarten voor de première van de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond beschikbaar te stellen. Deze voorstelling zal volgend jaar op 8 mei in een pop-up theater in het MECC Maastricht in première gaan. ‘Dat bleek een schot in de roos,’ laat Albert weten. ‘Er was al heel snel een beller die tweeduizend euro bood voor twee kaarten. En met de vraag of ik dat bedrag wilde verdubbelen. Natuurlijk deed ik dat. Om vervolgens nog vier kaarten beschikbaar te stellen. Ook daar werd door een andere beller direct tweeduizend euro op geboden.  In zeer korte tijd was er dus voor acht premièrekaarten zesduizend euro ingezameld voor het Fonds Gehandicaptensport.’ 

De voorstelling Dagboek van een Herdershond produceert Albert Verlinde in samenwerking met Toneelgroep Maastricht. Vandaag werd bekend dat William Spaaij de cast gaat versterken. Naast William spelen ook Angela Schijf, Joes Brauer, Suzan Seegers en Anne-Mieke Ruyten in deze musical mee. 

HET VERHAAL

In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een gelovige gemeenschap in Geleen. Een klein landbouwdorp in Limburg dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Maar ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.

Het script van deze nieuwe musical is geschreven door André Breedland, de muziek is van Ad van Dijk en Martin Michel is verantwoordelijk voor de staging. De regie is in handen van Servé Hermans. Meer informatie en kaartverkoop: www.dagboekvaneenherdershond.nl

Foto: Roy Beusker

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.