50.000 kaarten verkocht voor De ongeplukte zusters van Almere County

50.000 kaarten verkocht voor De ongeplukte zusters van Almere County

Bij de laatste voorstelling van De Ongeplukte Zusters van Almere County werd bekendgemaakt dat de gehele tournee 50.000 kaarten heeft verkocht. Sinds de eerste voorstelling op 4 oktober 2023 zijn er 77 voorstellingen gespeeld door het hele land. Gisteravond (5 maart) speelden ze de allerlaatste voorstelling in het Wilminktheater in Enschede voor een uitverkochte zaal. 


(c) Bos Theaterproducties

De Ongeplukte Zusters van Almere County

De pers over De Ongeplukte Zusters van Almere County:
 “Van Bennekom ontroert {…} met haar open en onbevangen spel” – De Volkskrant
 “De ongeplukte zusters’ is een mooie zedenspiegel voor onze tijd” – Trouw
“Komische timing en samenspel is geweldig” – Musicalsites 
“Ontregelend spel van Rop Verheijen. Zijn timing en barse toon springen eruit.” – NRC
“Elke grap is raak” – I love theater
“Ilse Warringa zet de boeken van de Britse auteur Jane Austen heel intelligent en grappig naar haar hand” – Parool
“Komisch, maar ook pijnlijk herkenbaar en een beetje tragisch” – Theaterkrant


De voorstelling is op 23 oktober in première gegaan in Het Koninklijk Theater in Den Haag, en is feestelijk gevierd met een balavond.
 
Over de voorstelling
De Ongeplukte Zusters van Almere County is een oergeestige, gloednieuwe muzikale komedie, geschreven door Ilse Warringa, losjes voortbordurend op het werk van Jane Austen. Met de beste komedie-acteurs van Nederland: Plien van Bennekom, Rop Verheijen, Wart Kamps, Bart Rijnink en Ilse Warringa! In De Ongeplukte Zusters keren we twee eeuwen terug in de tijd en volgen we drie zussen en hun moeder in hun zoektocht naar liefde. De oudste en verstandigste zus laat zich leiden door sense, de romantische middelste verlangt naar een leven vol sensibility en de jongste smacht naar vurige begeerte. Maar strookt dit wel met de tijd van nu? Kan er nog wel ouderwets gehunkerd, veroverd en versierd worden? Staan we in onze zoektocht naar een partner nog wel in contact met onze hartstocht of stellen we te hoge eisen? Hoe maak je elkaar, anno 2023, het hof? Wachten de zussen als muurbloempjes af tot ze geplukt worden door Mister Darcy of nemen ze het heft in eigen handen tijdens dé balavond van de eeuw? Dompel je onder in een avond vol wapperende jurken, opzichtige pruiken, opsmuk, tierelantijnen, kokette dansjes en oprechte gevoelens.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.