5 november Nederlandse première DYING TOGETHER / Earth  van Lotte van den Berg

5 november Nederlandse première DYING TOGETHER / Earth van Lotte van den Berg

Wat gebeurt er als we niet wegkijken en de pijnlijkste momenten van deze tijd in de ogen zien?

Op dinsdag 5 november gaat de voorstelling DYING TOGETHER / Earth van Third Space / Lotte van den Berg in première bij Theater Rotterdam. De voorstelling is het laatste deel van een tweeluik, waarvan het eerste deel DYING TOGETHER / Humans afgelopen seizoen lovende recensies heeft ontvangen in de binnen- en buitenlandse pers en Keuze van de Criticus was van Theaterkrant.
Beide delen stellen de vraag centraal hoe kijken naar de manier waarop we samen sterven ons nieuw inzicht geeft in de manier waarop we samen leven. Waar het eerste deelonze onderlinge relaties als mens en het collectief sterven in rampen van deze tijd onderzoekt, kijkt het tweede deel naar onze relatie met de aarde en het uitsterven van grote en kleine ecosystemen.

Wereldpremière vrijdag 4 oktober, Schauspielhaus Bochum (Duitsland)
Nederlandse première dinsdag 5 november, Theater Rotterdam
In seizoen 2019/2020 gaat de voorstelling op tournee in Nederland en Europa. Meer informatie op www.thirdspace.nl

DYING TOGETHER / Earth
De voorstelling gaat over de relatie tussen mensen, dieren en planten en onderzoekt hoe we het leven, en daarmee de dood, waarderen van alle levende wezens op aarde. DYING TOGETHER / Earth kijkt naar het (uit)sterven van grote en kleine ecosystemen in verschillende delen van de wereld. De voorstelling speelt in op de actualiteit en duikt onder andere in de transformatie van het ecosysteem van het Amazonewoud tot een ecosysteem in dienst van de commercie.
 
Samen
DYING TOGETHER wordt uitgevoerd door zowel performers als toeschouwers. Het publiek wordt uitgenodigd deel te nemen aan een fysiek uitgevoerde gedachten-oefening. In een geleidelijk veranderende constellatie van mensen, met langzaam opeenvolgende minimale verschuivingen in de lichamelijke verhouding tussen hen, wordt een veelkleurig pallet van mogelijke relaties zichtbaar en de kracht van het collectief voelbaar.

Third Space
De stichting Third Space is in 2015 door Lotte van den Berg opgericht. Bij het werk dat onder de vlag van Third Space geproduceerd wordt staat het creëren van de derde ruimte, een ontmoetingsruimte voor uitersten, centraal. Binnen de kaders van de kunst creëert zij tijdelijke (publieke) ruimtes waarin ons sociaal (on)vermogen tot onderwerp wordt verheven en een intermenselijk proces op gang wordt gebracht.

Foto: Lotte van den Berg

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.