40-45 een musical vol spektakel

40-45 een musical vol spektakel

Op 7 oktober 2018 werd de spektakel-musical 40-45 losgelaten op het publiek. Een concept van Gert Verhulst met muziek van Will Tura en Steve Willaert. Allard Blom schreef de liedteksten en, samen met Frank Van Laecke, het script. De regie is van de hand van Frank Van Laecke.

Na een welverdiende rust draait 40-45 weer op volle toeren. Er zijn enkele cast wissels, waaronder Daphne Wellens als Sarah Liebman. Deze had haar première voorstelling op zaterdag 28 september. Al meer dan 650.000 kaarten zijn er verkocht en nog steeds is er een run op kaarten. Ook het Nederlandse publiek waardeert de voorstelling. Zo kregen zij de Musicalworld award uitgereikt voor beste musical 2019.

Het verhaal:
40-45 speelt zich af in Antwerpen, vlak na de eerste wereldoorlog. Staf en Louis Segers worden met een jaar verschil geboren. Ze groeien op in een warm nest. De broers zijn hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken… Tot het onvermijdelijke gebeurt: de Tweede Wereldoorlog breekt uit en dat laat sporen na in iedere huiskamer, in elk gezin. Ook in het gezin van Staf en Louis…

Daphne Wellens als het joodse meisje Sarah Liebman, speelt de rol ingetogen, met de gepaste emotie weet ze je te raken. Haar prachtige stem zorgt voor enkele kippenvel momenten. Haar spel is heel natuurlijk en samen met Louis (Michel de Meyer) weet ze je hart te breken en tranen bij je op te wekken. Michel de Meyer als Louis, speelt met een vleugje humor, hij heeft iets charismatisch. Hij speelt en zingt zonder enige moeite. Hij heeft een hoog knuffelgehalte.


De hoofdcast werd nog aangevuld met Maja Van Honsté en Hans De Munter. Van Honsté is te zien in de rol van Marie De Bruycker en De Munter speelt Leon, de verzetsleider.


De musical staat als een huis, er zitten elementen in die je raken, maar ook stukken die je aan het denken zetten. Niets is over de top. Het verhaal is puur, met alles wat een musical moet zijn. Dit is echt een must see voor iedereen.


Voor meer informatie: www.40-45.live .

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.