Tekst: Jessica Uijttewaal

In de repetitieruimte van Peak Audio werd afgelopen maandag de pers ontvangen om kennis te maken met de nieuwe productie van PIT Producties: Into the Woods. Na een week repeteren gaf de cast een voorproefje van wat het publiek te wachten staat. Into the Woods is een hilarische en grimmige sprookjesmusical voor volwassenen! In de musical lopen verhaallijnen en personages van verschillende bekende sprookjes, waaronder Roodkapje, Rapunzel, Sjaak en de bonenstaak en Assepoester door elkaar. Zij vormen samen met nieuwe elementen een verhaal over een Bakker en zijn vrouw, die een kind wensen. De Heks in het verhaal heeft echter een vloek over hen uitgesproken, waardoor ze onvruchtbaar zijn. Volgens de Heks zal de vloek pas opgeheven worden als zij in het woud vier voorwerpen verzamelen: een melkwitte koe, het vlasblonde haar, de bloedrode mantel en een glazen muiltje. Maar in het woud ontdekken zij Sjaak (van de bonenstaak), Rapunzel, Roodkapje en Assepoester die hun eigen wensen proberen te vervullen. Ze komen tot het inzicht dat het nastreven van hun wens gevolgen heeft voor de anderen en staan voor de keuze: in hoeverre is het vervullen van hun eigen wens belangrijker dan de verantwoordelijkheid voor het welzijn van anderen?

Wereldberoemd en meermalen bekroond musicalcomponist Stephen Sondheim (o.a. Sweeney Todd, West Side Story) creëerde met de muziektheaterproductie Into the Woods een moderne verhaal over verlangen, verraad en verlossing tussen geliefden, ouders en kinderen.
Na de succesvolle productie van Sondheim’s Putting It Together, die bekroond werd met twee Musical Awards, presenteert PIT producties met trots het betoverende Into The Woods. Onder regie van Gijs de Lange en in een nieuwe vertaling van Jeremy Baker wordt de musical uitgevoerd in de originele orkestbezetting van vijftien man, o.l.v Jeroen Sleyfer. Dit orkest zal een centrale rol innemen in het geheel, aangezien de orkestleden midden op het toneel zullen plaatsnemen. Zo komt de muziek volledig tot zijn recht. In een decor waar met touwen een bos gecreëerd zal worden, worden de sprookjesfiguren tot leven gebracht door een verrassende, veelbelovende cast bestaande uit Paul Groot, Elise Schaap, Lone van Roosendaal, Brigitte Heitzer, Wart Kamps, Guido Spek, René van Kooten, Esther Maas, Laus Steenbeeke, Jeremy Baker, Roosmarijn van Bohemen, Esther Floor en Mirjam de Rooij. Na pas een week repeteren heeft de cast al een duidelijke richting en gaven zij een indrukwekkend voorproefje. Dit gaat ongetwijfeld een productie worden die u het komende seizoen niet mag missen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.