Leonie Meijer understudy Leoni Jansen bij Graceland

Leonie Meijer understudy Leoni Jansen bij Graceland

Leonie Meijer wordt de understudy van Leoni Jansen bij de theatervoorstelling Graceland van The African Mamas. ‘Met tachtig voorstellingen in een seizoen wilde ik een goede vervangster hebben,’ laat Leoni Jansen weten. ‘Dat Leonie heel goed kan zingen, wist ik al. Maar nadat ik haar soloprogramma Naked had gezien werd me duidelijk dat zij ook heel mooi een verhaal kan vertellen.’ De bedoeling was dat Leonie Meijer na de première ingewerkt zou worden, maar toen Leoni Jansen onverwacht de griep kreeg moest The Voice finaliste uit 2010 in een dag tijd alle teksten leren. ‘Dat deed ze fantastisch,’ zegt Leoni Jansen. ‘Het is fijn te weten dat ik een heel goed vangnet heb. En voor de toekomst: Leonie en ik gaan vast nog eens iets samendoen.’

Leonie Meijer en Leoni Jansen kennen elkaar al geruime tijd. Leoni Jansen regisseerde in 2014 Masterpeace in Concert waar ze Leonie voor had gevraagd. Velen kennen Leonie nog van haar deelname aan The Voice of Holland. Maar in 2003 kwam haar veelzijdigheid naar voren toen ze werd toegelaten aan het conservatorium in Amsterdam. In de jaren daarna trad ze met bandjes op en behaalde zelfs de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Na haar televisiedoorbraak bij TVOH werkte ze voor haar beide cd’s samen met met Ruth Jacott, Roel van Velzen en Martin Buitenhuis en wist met beiden een Top 10 notering te scoren in de iTunes Top 100. In 2014 debuteerde ze in het theater met haar eigen voorstelling ‘Luister Maar Live’ en liet een verpletterende indruk achter. Dat ze een fraai eigen stemgeluid heeft, was al enige tijd bekend, maar samen met regisseur Bavo Galama liet ze hier ook onverwachte kanten van haar talent zien. Tussen de nummers door ontwikkelde ze zich tot een verhalenvertelster. Met haar nieuwste cd The Naked Sessions kwam er ook een nieuw theaterprogramma ‘Naked’ dat in oktober 2015 in première ging. In het komende najaar van dit jaar volgt er een reprise van deze landelijke theatertoer.  Leonie Meijer heeft de laatste jaren bewezen een van de meest veelzijdige zangeressen van Nederland te zijn. ‘Ik vind het een grote eer dat ik Leoni Jansen in deze fantastische show Graceland met The African Mamas mag vervangen,’ zegt Leonie Meijer.

The African Mamas

De succesvolle The African Mamas zijn na vijf jaar weer terug in de Nederlandse theaters. Dertig jaar nadat Paul Simon’s CD Graceland uitkwam, brengen de Zuid-Afrikaanse zangeressen met Leoni Jansen en een swingende band de muziek en het fascinerende verhaal van Graceland op het podium.

Het album Graceland was dertig jaar geleden baanbrekend, omdat voor het eerst Westerse popmuziek werd gecombineerd met Zuid-Afrikaanse ritmes en melodieën. Het opende de schatkist van Zuid-Afrikaanse muziek voor een groot publiek. Maar het album was ook omstreden, omdat Paul Simon tijdens de Apartheid en ondanks de culturele boycot naar Zuid-Afrika ging. Graceland; Het is een verhaal van wereldwijd succes en van heftige kritiek waardoor Paul Simon zelfs op de zwarte lijst van de Verenigde Naties terechtkwam.

Praktische informatie

Kaarten voor The African Mamas zijn verkrijgbaar via de websites van de theaters. De speellijst en aanvullende informatie is te vinden op www.wereldtheater.com

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.