De Taartjesvrouw; Ik wil wat anders eten….

De Taartjesvrouw; Ik wil wat anders eten….

Recensie: Mieke van der Raay

In een piepklein theatertje, ergens in Amsterdam, brachten de negen talenten van HILP  Productions  “De Taartjesvrouw”, een musical voor kinderen vanaf vier jaar.
De talentvolle Laura Bakker was verantwoordelijk voor de tekst en regie.
Het verhaal is heel simpel gehouden, zodat de allerkleinste kindertjes het heel goed kunnen begrijpen, de voorstelling duurt maar 45 minuten.

Wat als de Taartjesvrouw, die normaal alleen maar lekkere ongezonde dingen eet, zoals snoep en taart, trek krijgt in groente en wat als de Groentevrouw, die normaal alleen maar lekkere groente eet zoals worteltjes en bloemkool, trek krijg in snoep en taart, dat kan eigenlijk toch niet.
De kinderen in de zaal zaten heel snel in het verhaal, dit mede door de interactie van de spelers, die allerlei dingen aan de kinderen vragen, zodat ze de volle aandacht blijven houden, dit was zeker heel goed gedaan. Ze wisten op de juiste toon de spanning te brengen, zodat het niet al te eng werd voor de kleinste kinderen.

Alle negen spelers hadden er duidelijk veel zin in en deden uitermate hun best om de kindjes te vermaken en deden op het einde hun uiterste best om de piepkleine kindjes een dansje te leren, wat helaas niet helemaal lukte, maar wel heel leuk was om te zien.
Het was wel duidelijk dat enkele van de spelers iets meer ervaring hadden met spel en zang dan andere, maar dat was zeker niet storend. Ze vulden elkaar heel goed aan.

 Dat Laura heel serieus bezig is met wat ze doet, werd duidelijk na afloop, hoe ze met de spelers doornam wat ze ervan vonden en wat zij er van vond.
De passie en betrokkenheid die ze liet zien, liet zien dat ze weet wat ze wil en niet wil.
Ik heb het idee dat we nog veel van deze dame gaan zien en horen.

Spelers: Zahide Gray, John Hellenberg, Bo Brummel, Ramona Berthold, Iris Bakker, Gerro Rüger, Jaimy Kuiper en Bo Jeske.

Meer informatie:http://www.amsterdamstheaterhuis.nl/

hart heelhart heelhart heelhart half

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.