25.000 kaarten verkocht voor Augustus: Oklahoma

25.000 kaarten verkocht voor Augustus: Oklahoma

Extra voorstelling in Nieuwe Luxor Theater Rotterdam bijgeboekt.

De Theateralliantie en Toneelgroep Maastricht maken bekend dat er meer dan 25.000 kaarten zijn verkocht voor Augustus: Oklahoma. Het vlijmscherpe familiedrama is enthousiast onthaald door pers en publiek. Wegens de grote belangstelling is er op maandag 18 maart een extra voorstelling bijgeboekt in Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De kaartverkoop start vandaag om 10.00 uur..

Het Pulitzer Prize winnende Augustus: Oklahoma in een regie van Michel Sluysmans is nog tot en met 14 april 2024 te zien in de theaters. De topcast bestaat uit maar liefst twaalf acteurs, onder wie Ariane Schluter, Porgy Franssen, Anneke Blok, Wendell Jaspers en Ali-Ben Horsting en met live-muziek van Viktor Griffioen.

‘Deze grote aantallen zijn voor toneel in deze tijd heel bijzonder en tegelijkertijd een bewijs dat we een groot publiek kunnen bereiken met kwalitatief hoogstaand toneel. Een grootschalige toneelvoorstelling als Augustus: Oklahoma is, zonder subsidie, in Nederland alleen mogelijk door krachten te bundelen. Ik ben dan ook heel erg trots om met de Theateralliantie deze samenwerking tussen Toneelgroep Maastricht en alle deelnemende theaters mogelijk te kunnen maken.’ Rosalie Mohr, directeur Stichting Theateralliantie.

Regisseur Michel Sluysmans: ‘Toneelgroep Maastricht is erg trots op Augustus: Oklahoma. Op de fantastische twaalfkoppige cast, op het technische en het artistieke team, op de samenwerking met De Theateralliantie en de schouwburgen die een seriebespeling mogelijk maken, maar ook zeker op het publiek dat in groten getale de voorstelling bezoekt en ons elke avond overstelpt met hartverwarmende reacties. Op naar de 50.000!’

Augustus: Oklahoma

Augustus: Oklahoma speelt zich af in de ieder jaar warmer wordende maand augustus, op het platteland van de Amerikaanse staat Oklahoma, waarvan de oorspronkelijke bewoners ooit zijn verjaagd. Daar staat het statige ouderlijk huis van de zussen Weston. Als hun vader spoorloos verdwijnt keren ze met aanhang terug om hun moeder bij te staan in het verdriet. Maar wat een samenkomst van troost en verbintenis had moeten zijn blijkt een explosieve confrontatie waarin oude wonden worden opengereten en weggestopte emoties onherroepelijk aan het licht komen. Maar Augustus: Oklahoma is meer dan een familiekroniek. De familie Weston staat symbool voor de ontmaskering van de westerse wereld, waarin geld geen garantie bleek te zijn voor geluk en waarin de jongste generatie moet omgaan met de emotionele erfenis van generaties boven haar.

Cast

De cast bestaat uit twaalf acteurs: Ariane Schluter, Porgy Franssen, Wendell Jaspers, Ali-Ben Horsting, Hanne Arendzen, Anneke Blok, Vincent Linthorst, Myrthe Huber, Jenell Tedjai, Viktor Griffioen, Ozan Aydogan en Yasmina Abdelmoumen.

Speelperiode

Augustus: Oklahoma is tot en met 14 april 2024 te zien. Bekijk de speellijst: www.augustusoklahoma.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.