24 kinderkoren doen auditie voor nieuwe Efteling-musical

24 kinderkoren doen auditie voor nieuwe Efteling-musical

Maar liefst 24 kinderkoren uit heel Nederland en Vlaanderen hebben zich gisteren van hun beste kant laten zien in de Efteling. Zij deden, aan de vooravond van de dag van het sprookje, auditie tijdens een grote kinderkorenwedstrijd. Met als hoofdprijs een optreden tijdens de première van de nieuwe Sprookjesboom musical van de Efteling.

De jury (bestaande uit kinderacteur Sem van Dijk, hoofdrolspeelster Wieneke Remmers en Efteling-directeur Imagineering Olaf Vugts) had de moeilijke taak één winnaar te kiezen. Het was kinderkoor Tutta Musica uit Voerendaal (Limburg) die er met de hoofdprijs vandoor ging. “Tutta Musica zong ontzettend zuiver én tweestemmig. Het koor zag er mooi uit en was enthousiast ”, aldus de 10-jarige juryvoorzitter Sem van Dijk.

Een rol voor iedereen

Ook het zangtalent van de overige koren is niet onopgemerkt gebleven bij de jury. Alle kinderen (in totaal 600!) van de aanwezige koren zijn daarom gisteren exclusief uitgenodigd om eenmalig mee te spelen in de musical. Ze spelen dan een kinderkoor dat met hun muziekjuffrouw verdwaalt in het Sprookjesbos. In iedere voorstelling zullen straks steeds 7 ‘nieuwe’ kinderen meespelen en zingen, waaronder dus veel van de kinderen die mee hebben gedaan aan deze kinderkorenwedstrijd.

Muziekclips

Na afloop van de prijsuitreiking kregen de aanwezige kinderen nog een primeur. Zij bekeken samen de allereerste muziekclip die is gemaakt voor de nieuwe musical, met ook hier Wieneke Remmers als muziekjuffrouw in de hoofdrol. De muziekclips nodigen jongens en meisjes uit om mee te zingen en dansen met de Sprookjesbosbewoners. De reeks van muziekclips presenteert de Efteling de komende weken steeds via YouTube.com/Efteling. Bekijk hier het eerste filmpje: http://youtu.be/G91pUWGMAss

De première van ‘Sprookjesboom de Musical: een wonderlijk muziekfeest’ is op zaterdag 27 september 2014. Meer informatie over voorstellingen en tickets op efteling.com/sprookjesboom.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.